Bozkurt, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’nin ekonomisinden bahseden Bozkurt, “Bugün Türkiye’nin sorunu geleceği görememek. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki her şeye hazırlıklı olmalıyız. Eskiden cin çarpması vardı şimdi ise Çin çarpması var. Çince kriz kelimesini bölerseniz, fırsat ve tehlike anlamı var” dedi.

Krizler Fırsat

Krizlerin avantaja döndürülebileceğine dikkat çeken Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir kriz, olay kendi fırsatını taşımamazlık etmez. Hırsızlık olayları alarm sistemi satanlar için avantajdır. Türkiye her krizden sonra bünyesini sağlamlaştırarak çıktı. Rekabet gücünü artırarak, pazarlarını çeşitlendirerek, ihracattaki niteliğini artırarak krizden çıktı. İhracatımız miktar olarak azaldı fakat para olarak arttı. Hamallık yapmanın yerine daha kaliteli mallar satmayı öğrendik. Bu çok önemli. Kriz var söyleminin içine hapis edersek kendimize başarılı olmalıyız. Krizi iyi gözleyenler kesinlikle çıkış yolunu bulur.”

Verimlilik Artmalı

Türkiye’de yatırımdan çok mevcutların verimliliğinin artırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Bozkurt, şöyle konuştu: “Bütün hayvan üretim tesislerini gezdim. Türkiye’de verimlilik bilincimizi artırmamız lazım. Bunu yapsak çok farklı durumda olur. Yatırıma ihtiyaç olmadan verimlilik artırarak ilk 10 ekonomi arasına girebiliriz.  Türkiye’nin meselesi sermaye değil işe doğru dürüst bakma meselesidir. Bu memleket 17 milyon ton buğday üretiyor ama teşvikle yapılmış un değirmeni kapasitesi 38 milyon ton. Böyle bir ülkede kimse bana kaynak problemi var değemez. Derse o un fabrikalarını ağzına tıkarım. Bu sadece un fabrikalarında değil her yerde aynı hata yapılıyor.”

Editör: TE Bilişim