“Kirli ittifakın adresi neresi?”

Yalova’da yetkili sendika olduktan sonraki süreci değerlendiren Şube Başkanı Mustafa Deviren, yazılı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Kirli ittifakın adresi neresi? İçinizdeki size karşı oynanan oyunlar mı; makam ve mevki dağıttığınız kişiler mi yoksa insanların umut bağladığı güven duyduğu ve samimi duygularıyla özgüvenleri içinde özgür iradeleriyle seçtikleri sendika mı; Genel başkanımız Sayın İsmail Konçuk un dediği gibi ‘’kimse makam ve mevkisini kullanarak baskı yapıp üye yapmasın bize inanan bize güvenen kamu görevlileri üye olsun’’ yolundan çıkarak çalışma yaptık.

Yalova Eğitim Bir-Sen tarafından afiş haline getirilerek ortalıkta dolaştırılan ‘1001 üyemize 1001 kere teşekkürler’ başlıklı yazıda , ‘kirli ittifaklara rağmen’ ifadesini talihsizliğin, acıtmışlığın, paniklemenin ötesine taşımayı hiçbir zaman istememiştik. Ancak; Memur-Sen İl Başkanı Zekeriya Yayla, her fırsatta ve her ortamda bu ve benzeri temelsiz, mesnetsiz ifadeleri rahatça kullanmakta ve kullandırtmaktadır. Kamuoyu bizleri yakından takip etmekte ve bilmektedir ki, Bizimle ittifak içinde olup yalanlara umut tacirliği yapanlar yoktur. Bizimle ittifak içinde olup, hak etmediği göreve gelen ya da görevini kötüye kullanıp aklanan yoktur. Bizimle ittifak içinde olup, masa, makam hesabı olan yoktur. Bizimle ittifak içinde olanlar vatan, bayrak, dil nesil kaygısı taşıyanlardır.

Sayın Yayla, her fırsatta vurgu yaptığınız ‘kirli’ ittifakı açıkça belirtseniz de herkes anlasa. Biz müttefiklerimizi saydık, tüm eğitim çalışanlarına sendikasına bakmaksızın saygı duyduk, düşüncelerini ve önerilerini dikkate aldık; güven verdik; saygı gördük. Ve sonuçta yaptığımız çalışmalar netice verdi ve Yalova da yetkili sendika olduk. Sendika yetkisini bu güne kadar hangi kirli ittifaklarla kazandınız ki, başkaları yetkiyi elinizden alınca ‘kirli ittifaklar’ iftirasına bulunuyorsunuz? Kamuoyundan özür dileyin, kendi müttefiklerinizi açıklayın.”

Editör: TE Bilişim