Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) 2012 Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında karşılıksız mali destek almaya hak kazanan projeler arasında yer alan Altınova Kaymakamlığı’nın “Sermayecik Köyünde Albion ve San Andreas Çilek Çeşitleriyle Plantasyon Yenileme” projesinin nihai değerlendirmesi de yapıldı.

 

250 bin çilek fidesi ile üretime başlanmıştı

 

Sermayecik Köyünde 250 bin adet çilek fidesi desteğini kapsayan Sermayecik Köyünde Albion ve San Andreas Çilek Çeşitleriyle Plantasyon Yenileme Projesi’nde sona gelindi.

Albion ve San Andreas çilekleri, geçtiğimiz yıl ihalesinin yapılmasının ardından 3 Kasım 2011’de üreticilere teslim edilmişti. 15 Mayıs 2012’de hasadı başlayan çileklerin üretildiği parseller, dikimden hasada kadar geçen sürede proje ekibi tarafından düzenli olarak ziyaret edildi, üreticilere teknik bilgiler verildi. Ürünün gelişiminde herhangi bir sorunla ve problemle karşılaşılmadı. Beklenen düzeyde verim elde edilen ürünler gerek üretici gerekse tüketici açısından aroması beğenilerek pazara sunuldu. Projede belirtilen verim ve gelir hedefleri ilk yılda ulaşıldı. Veriminin yüksek oluşu ve bölgeye adaptasyonun iyi olması sebebiyle üretici tarafından benimsenen çeşitler uzun yıllar bölge halkına katma değer sağlayacağı düşünülüyor. Projede sona gelinmesi sebebiyle nihai değerlendirme için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı uzmanları , projeden faydalanan üreticilerle birebir görüşüp hem projenin sonuçlarını değerlendirdiler , hem de üreticilerle fikir alışverişi yaptı.

Editör: TE Bilişim