Bu yıl ilk kez açılan ücretsiz yetiştirme ve destekleme kurslarına öğrencilerden büyük talep geldi. 77 merkezde açılan kurslara 10 bin 438 öğrenci başvurdu. 
2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte ders başı yapan öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmaları amacıyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursları önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Yalova genelinde 77 merkezde açılacak olan kurslara öğrenciler ise yoğun ilgi gösterdiler. İnternet üzerinden yapılan tercihlerle hangi derslerde kurstan faydalanmak istediklerini belirleyen öğrencilere öğretmenlerini seçme imkanı da tanındı. Bu uygulama velilerden de tam not aldı. Dershanelerin kapatılmasının ardından akıllarında bir soru işareti oluştuğuna ancak bu uygulama ile artık içlerinin rahat olduğunu dile getiren veliler, "Ücretsiz olarak başlatılan bu kurslar sayesinde çocuklarımız derslerde takıldıkları ya da anlayamadıkları konuları tekrarlama imkanı bulacaklar. Uygulamayı destekliyoruz" diye konuştular. 
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ise Yalova'da başlatılacak kurslarda 538 kadrolu ve 70 ücretli olmak üzere toplamda 608 öğretmenin görev alacağını bildirdi. Kurslara öğrencilerde büyük ilgi gösterdiler. Yalova'da ki kurslara 10 bin 438 öğrenci katılarak etütten faydalanacaklar. 
Editör: TE Bilişim