Gazeteci Uğur Mumcu ve Emniyet Müdürü Gaffar Okan ölüm yıldönümlerinde Yalova Cumhuriyet Platformu tarafından düzenlenen programla ADD Yalova Şubesi önünde anıldılar.
24 Ocak 1993 yılında uğradığı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu ile 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır'da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden emniyet müdürü Gaffar Okan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle Yalova'da bir etkinlik gerçekleştirildi. Yalova Cumhuriyet Platformu tarafından ADD Yalova Şubesi önündeki açıklamayı Eğitim-İş Yalova Temsilcisi Mustafa Aşina okudu. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi, "24 yıl önce 24 Ocak'ta ve 16 yıl önce yine 24 Ocak'ta vatanımızın 2 değerli insanını barış, dostluk ve kardeşlikten yana olan biri basın emekçisi, biri emniyet müdürü olan Uğur Mumcu ve Gaffar Okan'ı kaybettik. Onları anıyoruz. Bundan 24 yıl önce katledilen, devrimin bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüğün kısacası aydınlanmanın cesur kalemi, gazeteci, araştırmacı yazar Uğur Mumcu'yu bir kez daha özlemle anıyoruz. Bu yiğit kalemi halkımız unutmamıştır, unutmayacaktır. İlkeli ve cesur gazeteciliğin tam bağımsız Türkiye'nin, gericiliğe karşı mücadelenin simge isimlerinden Uğur Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleri  ile hayatını derin yapıların ortaya çıkartılmasına adamış bu yapıların ortaya çıkmasından endişe edenler tarafından katledilmiştir.  Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin maskelerini düşüren Uğur Mumcu'nun terör üzerine yaptığı araştırmalar , yazdığı makaleler, neden katledildiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Artık şu çok iyi anlaşılmıştır ki, ister dinsel, ister etnik olsun her türlü terörün arkasında emperyalizim ve işbirlikçileri vardır. Bugün halen Uğur Mumcunun katledilmesinin üzerindeki sis perdesinin bilinçli olarak aralanmamasını bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Günümüzde Ortadoğu'nun kaynaklarını kontrol etmeye yönelen Emperyalizmin bu amacını gerçekleştirmek için Ortadoğu halklarını bir birine boğazlatması ve bölgeyi bir kan gölüne çevirmesi Uğur Mumcu'yu haklı çıkarmıştır. Bugün Türkiye'de 24 yıl öncesine göre değişen hiç bir şey yoktur. Bu bağlamda geçmişte Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy ve Gaffar Okan gibi aydınlarımız cinayetlerle susturulurken, günümüzde emperyalizm ve AKP iktidarının saldırıları demokrasiden laik eğitimden, Cumhuriyet Devrimlerinden yana olan gazetecilere, örgütlere, aydınlara karşı yapılmaktadır. Hukuksuz yargılama ve faşizan baskılarla karşı karşıya bırakılmaktadır" dedi.
Etkinlikte Uğur Mumcu'nun resimleri de yer alırken, konuşmanın ardından Uğur Mumcu ve Gaffar Okan alkışlarla yad edildiler. 

Editör: TE Bilişim