Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya “Yürüyen Köşk Şehir Söyleşileri”nin dördüncüsünde  “Şehir, Özgürlük ve Sürdürülebilirlik” başlıklı bir sunum yaptı.
Halil İnalcık Kültür Merkezi'nde Yürüyen Köşk Şehir Söyleşileri"nin 4.sü gerçekleştirildi. Bu söyleşinin konuşmacısı ise Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya oldu. Ulukaya burada “Şehir, Özgürlük ve Sürdürülebilirlik” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Şehir nasıl ortaya çıkmıştır? Şehri kuran unsurlar nelerdir? Şehir ve Medeniyet Şehir ve Devlet Şehir ve Özgürlük, Şehir ve Sürdürülebilirlik ana başlıklarına bağlı kalarak konuşan Ulukaya konuşmasında, "İnsanoğlu yalnız yaşayamaz. Tarih boyunca göçebe şekilde yaşayan insanoğlu önce mağara ve çadırlara geçmesi yaklaşık 150 bin yıl sürmüştür. Ardından köyleri ve şehirleri oluşturarak buralarda yaşamayı sürdürmüşlerdir. Şehir kelimesinin anlamı devlet , medeniyet ve kültür kavramları ortaya çıkıyor. Şehir kelimesi ile birlikte bu 4 kavram hayatın kendisini oluşturuyor. İnsan şehir hayatında yaşadığı zaman, dünü, bugünü ve yarını daha iyi anlayabiliyor. Bu anlamda yaşadığımız hayatı sorgulamak pek de aklımıza gelmiyor. Yaşadığımız şeylerin farkına varmak üstünde derin düşünceyi, tefekkürü ve hayal gücünü gerektiriyor" sözlerine yer verdi.
Konuşma sonrasında verdiği bilgilerden dolayı Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya'ya Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel tarafından çiçek sunuldu.

 

Editör: TE Bilişim