Yalova Üniversitesi, Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) ve Sosyal Hizmetler Kulübü tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansı, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal ve üniversite akademik ve idari personelinin yansıra öğrenciler katıldı.  
Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) Müdürü Araş. Gör. Emine Taşçı Yıldırım, YÜKAM’ın kuruluşu, çalışmaları ve projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.  YÜKAM’ın ilerleyen süreçte yeni projelerle çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Yıldırım, merkezin aktif hale getirilmesi sürecinde kendilerine her türlü desteği sağlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır’a teşekkür etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır açılış konuşmasında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak yeniden aktif hale getirilen Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmalarını önemle takip ettiğini belirterek konferansa katılanlara teşekkür etti. 
Açılış konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan "15 Temmuz’un Kahraman Kadınları" isimli sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösteriminin ardından Yalova Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrenci Kübra Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaşadığı bir mağduriyeti anlatmak üzere kürsüye geldi. Özel bir televizyon kanalının Yalova Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümüyle yapacağı program çekiminde görevlendirildiğini belirten Şimşek kendisinin başörtülü olması gerekçe gösterilerek programdan bir gün önce program yapımcıları tarafından programdan çıkarıldığı bilgisi aldığını belirtti. Bu olayın üniversite yönetimine iletilmesinin ardından öğrenciler arasında hiçbir şekilde ayrım yapılamayacağı belirtilerek başka bir öğrenciyle programa katılımın Rektörlük tarafından iptal edildiğini ifade eden Şimşek yaşadığı olayın tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.  Kübra Şimşek başörtülü olması nedeniyle yaşadığı mağduriyet noktasında kendisine destek olan Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır’a, bölüm hocalarına ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti. Konferansın konuşmacı konuğu Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fatma Kenevir “Toplumda Kadın Mağduriyeti ve Kadın Mahkumların Sorunları” konulu bir sunum yaptı. Türkiye ve dünya genelindeki kadın mahkumların durumu, sayısı ve oransal dağılımı hakkında bilgiler veren Dr. Fatma Kenevir, kadınların suç işleme oranlarının erkeklere oranla çok daha düşük olduğunu ifade etti. Kadınların suça itilmesi süreçleri ve mahkum oldukları suç çeşitleri üzerine istatistiki veriler ışığında değerlendirmelerde bulunan Dr. Kenevir kadınların yaşadığı çevrenin ve sosyal gelişmişlik düzeyinin suça bulaşma oranları üzerinde etkili olduğunu ifade etti. Kadın mahkumlarla yaptığı mülakatlarla ilgili değerlendirmeler yapan Kenevir, izlenimlerini katılımcılarla paylaştı. Dr. Fatma Kenevir kadın mahkumların sorunları üzerine yaptığı sunumun ardından katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.  Aile ve Sosyal Politikalar Yalova İl Müdürü Faruk Uysal da  8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konferansın tertip edilmesinde emeği geçen üniversite yönetimine ve Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile  Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından konuşmacılara Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan tarafından çiçek takdim edildi. Konferansın ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır ve beraberindeki heyet Sosyal Hizmetler Kulübü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hazırlanan sergiyi gezdi. 

Editör: TE Bilişim