Yalova Belediyesi tarafından organize edilen “Balkanlar ve Osmanlı” adlı sempozyum Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. 27 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma Osmanlı’nın Yalova’da yapılan Befeus Savaşı sonrasında devlet niteliğini 1302 yılında kazandığını ileri süren ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık da katılacak.

Konuyla ilgili Yalova Hayat muhabirine açıklama yapan Halil İnalcık Enstitüsü Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, “27 Temmuz 2012 tarihinde Halil İnalcık Hocamızın da katılımıyla yurtiçinden ve yurtdışından seçkin tarihçiler, bilim insanlarının yer alacağı bir sempozyum gerçekleştireceğiz. 27 Temmuz 2012 Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 710. yıldönümü hem de Balkan Savaşı’nın 100. yıldönümü. Balkan Savaşı’nın 100. yıldönümü olması nedeniyle Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde birçok etkinlik yapılıyor. Bu nedenle bu yıl yapacağımız sempozyumun konusunu ‘Balkanlar ve Osmanlı’ olarak belirledik. Sempozyumun akabinde Balkan Savaşları Sergisi gerçekleştirilecek” dedi.

Soygüzel, ayrıca Prof. Dr. Halil İnalcık’ın katılımıyla Osman Bey Anıtı önünde anma programı da yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim