3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir açıklamada bulunan Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "İslam kültüründe Üç Aylar diye bilinen,  Kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ayları; arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma aylarıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi  Allah-ü Teala’nın kullarına bol bağış, ihsan ve lütufta bulunduğu Regaib Kandili, Recep ayının 27 nci gecesi Mirac Gecesi, Şaban ayının 15'inci gecesinin Berat Kandili ve onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ve Kadir Gecesi bu ayların içinde bulunmaktadır.

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz (sav)Recep Ayına girdiğinde “Allahım; Receb ve Şabanı bizim için bereketli eyle, bizi Ramazan ayına kavuştur”  diyerek dua ettiği ve bizim de dua etmemizi istediği hadislerde bildirilmektedir. Yüce Mevla, bugünlerde kendisinin engin rahmetine iltica eden, kullarının özde yakarışlarına af ve mağfireti ile muamele edecektir.

30 Nisan Çarşamba günü Recep ayı ile birlikte üç aylara kavuşmuş bulunmaktayız. Bu aylar barış aylarıdır. Bu aylarda yapılan tövbe ve dualar, kılınan namazlar, tutulan oruçlar, insanlara ve bütün mahlukata karşı gösterilen güzel duygular, yapılan hayır ve hasenatlarla Ramazan ayına hazırlık Recep ayıyla başlar hale gelmiştir.

01 Mayıs Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ise Recep ayının ilk Cuma gecesi olan mübarek Regaib Kandilidir.  Regaib; çok bağış ve bol ihsan anlamına gelmektedir. Bu kandille birlikte üç aylar diye bilinen bereketli mevsimi yaşamaya Yüce Allah’ın lütfuyla başlamış bulunmaktayız.

Bu günler, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin dolup taştığı, merhamet, dostluk ve kardeşliğin geliştiği, yardımlaşma ve hayır duygularının arttığı bir mevsimdir. Bu aylar ve bu aylarda bulunan kandiller, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazır olmanın tedbirlerini almak için önemli fırsatlardır. Yüce Allah’ın bizlere verdiği bütün nimetlere karşı şükretmeliyiz. Hoşgörü ortamı içinde birlik ve beraberliğimizin artması, nifakın, ayrılığın, bozgunculuğun hiç olmaması için   gayret göstermeliyiz.

Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını sorarak onların Kandillerini tebrik edelim. Her yaştan eş, dost, akraba ve komşularımızla kandilleşelim. Muhtaçların, yetimlerin başlarını okşayalım. Geçmişlerimize dua ederek onların ruhlarını şâd edelim.

Bu duygularla Üç Aylarınızı ve Regaib Kandilinizi tebrik eder,  rahmet ve mağfiret ayları olan  bu ayların ve gecelerin İlimize, Ülkemize, İslam alemine ve insanlığa  hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ederim" dedi. 

Editör: TE Bilişim