Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu tarafından imzalanan protokolle Yalova’da girişimciliği geliştirme ve ulusal desteklerden faydalanma oranını artırma hedefleri paralelinde Yalova Üniversitesi öğrencilerine yönelik 2012 yılı içinde KOSGEB işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenlenecek. Türkiye’de ve Doğu Marmara’da Kalkınma Ajansı ile girişimcilik işbirliği yapan ilk ve tek üniversite Yalova Üniversitesi oldu..

 

Bu protokol ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin üniversitelerle işbirliği halinde düzenlenmesi bölgemizde ilk olarak Yalova’da gerçekleştirilecek. Protokol kapsamında MARKA ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek ilk eğitimin Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir gruba Mayıs ayı içinde verilmesi planlanmakta. Yalova Üniversitesinden gelecek taleplere göre yeni eğitim programları da 2012 yılı içinde yer verilebilecek.

 

Protokol imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmada MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, girişimcilerimizin başlangıçtaki zor dönemlerini daha kolay geçirebilmeleri ve daha başarılı işletmeler kurabilmeleri amacıyla KOSGEB tarafından Yeni Girişimci Desteği verildiği, bu kapsamda çeşitli kalemlerde verilen 27.000 TL’ye kadar hibe 70.000 TL’ye kadar faizsiz kredi desteğinden faydalanabilmek için Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına katılmak ve bir İş Planı hazırlayarak bunu KOSGEB'e sunmak gerektiğini belirtti. Yalova Üniversitesinin bu işbirliği ile öğrencilerine büyük bir avantaj sağladığını ifade eden Genel sekreter Erkan  Ayan, Yalova Üniversitesinin vizyonu ile Yalova’ya , bölgeye ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Rektör Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu ise gerçekleştirdiği faaliyetler ile her alanda etkinliğini gösteren MARKA’nın eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetleriyle sürdürülebilir kalkınma alanında da önemli işlere imza attığını belirterek Ajansa teşekkürlerini sundu ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tören diğer katılımcıların konuşmaları ile tamamlandı.

 Kemal Bayrı


 

 

Editör: TE Bilişim