Yalova Kent Konseyinin “Yürüyen Köşk Söyleşilerinin” bu ayki konusu Uyuşturucu ile mücadeleydi. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen “Uyuşturucuyla Mücadele” toplantısında Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu uyuşturucu ile mücadelede birlikte hareket edilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Yalova'da uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu ile mücadele ve bu noktada birliktelik oluşturulması amacıyla Yalova Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yeşilay Yalova İl Başkanı Ahmet Faik Aydın, GÖNÜLDER Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı ve davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu uyuşturucu ile mücadelenin tek bir kurumun üzerine yıkılamayacak kadar önemli bir durum olduğuna dikkat çekti. Birlik ve beraberliğin de önemine dikkat çeken Mutlu, "Uyuşturucu gençliğimiz başta olmak üzere toplumun her kesimini ciddi şekilde tehdit etmeye başladı. Gün geçmiyor ki medyada yada yaşadığımız kentin sokaklarında uyuşturucu ile kendinden geçmiş birilerini görmeyelim. Bu büyük sorunun önüne geçmek için güvenlik güçlerimizle, STK'larla ve en önemlisi halkla birlikte ortak hareket edebilmek çok önemli. Toplumsal bilincin oluşturulmasında herkes üstüne düşen görevi yerine getirmelidir. Biz Kent Konseyi olarak bize verilecek her görevi ve sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazırız" dedi.
Toplantıda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bir konuşma yaptı. Salman, "Kent Konseyinin düzenlemiş olduğu böyle bir önemli toplantıda salonumuzun dolmaması gerçekten üzüntücü verici. Bu duyarsızlığa nasıl bir tepki verilir artık inanın bilemiyorum. Çağın vebası ve hastalığı olmuş, Ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bile Terör olarak nitelendirilen bu konuya sahipsiz kalınması üzüntü verici. Uyuşturucu ile mücadele birkaç kurum ya da dernekle olacak bir mücadele değil. Kent Konseyi, Yeşilay Derneği, Genç Romanlar derneği ve birkaç kişinin dışında da girişimlerin olması gerekir” dedi.

Mücadele Edenlere Plaket Verildi
Üzerlerine vazife olmaması rağmen 3 kişinin gece gündüz uyuşturucuyla mücadele için çalıştığını belirten Başkan Salman; “Yalova’da üzerine vazife olmamasına rağmen bu konuda çalışan üç tane insan var. Bu insanlar yapmış oldukları mücadele ile her zaman benim dikkatimi çekti. Vefa Salman kimliğiyle bu insanlara maddi manevi yardımcı olmaya çalıştım. Özellikle Bağlarbaşı mahallemizdeki mücadele ise beni her zaman gururlandırdı. O mahallenin tozunu yutmuş ve çocukluğunu o mahallede yaşamış biri olarak bu mahallemizin böyle anılması beni üzmektedir. En başta bu uyuşturucu ile mücadelede önemli faktör olan Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu kardeşime, Emniyet görevlisi olmasına rağmen, kendisini bu mahallemize adamış olan çocukları spora yönlendiren Judo Antrenörü Timuçin Biçer’e ve Müfettiş Hamdi Girgin Okulu müdürümüz Kartal Tekin’e teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu’ya, Judo antrenörü Timuçin Biçer’e ve Okul Müdürü Kartal Tekin adına ödülü alan Okul Müdür yardımcısı Lütfü Deveci’ye Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından plaketleri verildi.

Editör: TE Bilişim