Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ilde uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında okullarda kamera sistemlerinin bir an önce kurulmasını, öğrencilerin ise ders dışı zamanlarında spor ve sanatsal faaliyet daha fazla yöneltilmesini istedi.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, kaymakamların ve kurum müdürlerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ana konu ise uyuşturucu ile mücadele oldu. Okullarda kamera sistemlerinin bir an önce bitirilmesini de isteyen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, okul güvenliği ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün istişare içerisinde hareket etmelerini, okullarla ilgili onarım işlerinin bitirilmesini ve okulların açılmadan önce tüm hazırlıkların tamamlanması gerektiğini dile getirdi. Uyuşturucu ile mücadelede yer alan tüm kurum ve üyelerine önemli görevlerin düştüğünü, gelecek dönemde her bir çocuğun bir spor veya bir sanat dalına yönlendirilmesini, okullarımızın bu konuda özel çalışmalar yapmasını, ilgili kurumların koordinesinde ortak bir proje yapılmasını ve bu kapsamda her türlü destek verileceğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ailelere yönelik uyuşturucu ile mücadelede eğitim planlamasının yapılması gerektiğini ifade etti.

Yatırımlar hız kesmeyecek
Toplantıda yaz aylarında yatırımların aynı hızla devam etmesi talimatını da veren Yalova Valisi, "Yaz dönemleri yatırımların hızla devam etmesi gereken dönemler. Bu kapsamda yıllık izin planları işleri aksatmayacak şekilde planlanmalı. İl Özel İdaresi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile yatırım gerektiren diğer ilgili kurumlar her an istişare içerisinde olmalı. Yatırım programında olup da henüz daha ihalesi yapılamayan projelerin çalışmaları süratle ihale aşamasına getirilmeli" dedi.
Vatandaşlarla buluşmalar sürecek
Yalova'da vatandaşlarla yapılan buluşma toplantılarına da devam edilmesi talimatını veren Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, "Vatandaşlarımızla buluşma ziyaretleri devam ediyor. Vatandaşlarımız ilgili kurum amirleri ile görüşmelerinin bizzat sağlanması, kurumların kendi görev tanımına giren hususlarla ilgili işyeri ve aile ziyaretlerine önem vermesi gereklidir. O nedenle vatandaşlarla buluşmalara ara verilmesin" diye konuştu.

Toplantıda  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan,  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Dr. Osman Ulukaya,  kurumlarının yatırımları,  çalışmaları ve hizmetleri ile ilgili birer sunum gerçekleştirdi. Toplantı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl Müdürlerinin görüş ve önerilerini dile getirmeleri ve yapılan genel değerlendirmelerle sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim