Yalova'da her kurban bayramında Safran Deresinden adeta kan akması Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu da rahatsız etmişti. Bunun üzerine aynı manzaraların yaşanmaması için yetkililere talimat veren Cebiroğlu gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. Bunun üzerine İl Müftülüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yalova Şubesi yetkililerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon ilk toplantısını ildeki 111 besicinin katılımı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi. Bundan sonra kurbanların belirlenen kriterlere göre kesileceğini belirten komisyon yetkilileri Kurban Bayramı ile ilgili tüm konularında bu komisyon aracılığı ile yürütüleceğinin altını çizdiler. İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim Saffet Yıldız tarafından bir bilgilendirme sunumunun da yapıldığı toplantıda besicilere şu detaylar aktarıldı:

"Geçici Kurban Kesim Yerlerinde; kapasitesinin uygun olması, yeterli miktarda basınçlı temiz su ile zemin yıkanabilir, dezenfekte edilebilir, atık su biriktirmeyen yeterli eğime sahip,kanalizasyon bağlantılı veya atık çukuru bulunması gerekmektedir. Hayvan refahı açısından işletmede uygun indirme bindirme rampasının olması, yeterli calaskal sisteminin olması lazımdır. Ayrıca kesimde kullanılan alet ve ekipmanların paslanmaz  çelikten olması ve çalışanlarında eğitimli sertifikalı olması şartı aranacaktır. Geçici kesim yerinin mutlaka kanalizasyon bağlantısı gereklidir. Eğer kanalizasyon yoksa atık çukuru açılıp tüm atıkların bu çukurda muhafaza edilecek , katı atık ve kurban atıklarının konteynırlarda biriktirilmesi zorunlu olacaktır"

Ayrıca komisyon Kurban Bayramı öncesinde bu işlerde çalışacak olan kasap ve yardımcı personele İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ,Yalova Belediyesi,İl Müftülüğü ,İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile eğitimi verecek. 

Editör: TE Bilişim