Yalova Valisi Tuba Yılmaz ilin tarımsal alandaki çalışmalarını ve potansiyellerini yerinde görmek adına Subaşı Beldesindeki Kivi üreticileri ve Sermayecik Köyü'ndeki çilek üreticilerini ziyaret etti. Vali Yılmaz ayrıca Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında Türkiye 3.sü olan Müyesser Martı'yı da tebrik etti.
Yalova Valisi Tuba Yılmaz ilin tarım potansiyelini analiz etmek üretimi yerinde görmek adına gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak Subaşı beldesine giden vali Yılmaz burada Kivi üreticileri ile bir araya geldi. Yılmaz 22 Ekim 2016 Cumartesi Günü gerçekleştirilecek olan 4. Kivi Festivali ve kivi yetiştiriciliği konusunda Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile İl Genel Meclis üyesi ve Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı’dan bilgi aldı. Örnek kivi bahçesi ile soğuk hava deposunu da ziyaret eden Vali Yılmaz, burada çalışanlarla sohbet etti. 
Ardından Sermayecik Köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yılmaz’a İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, İl Genel Meclis üyesi Ali Çorbacı ve daire amirleri eşlik etti.
"Kadın girişimciliğinin artmasını istiyorum"

Vali Tuğba Yılmaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla başlatılan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" çerçevesinde İzmir'de düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı Proje finalinde "Yalova'da Akla Gelince Manda, Güney Köy'de Anında" projesiyle üçüncü olarak 25.000 TL. hibe almaya hak kazanan Müyesser Martı'yı kabul ederek projesiyle ilgili bilgi aldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki ziyaretinde kabul ettiği kadın çiftçi Müyesser Martı'ya çiçek takdim eden Vali Yılmaz Martı'ya başarılar dileyerek Yalova'lı kadın çiftçilere projenin örnek olmasını ve kadın girişimcilerin sayısının artmasını beklediğini dile getirdi.
424 proje arasından finale kalan 12 projenin finale kaldığı programda projesiyle üçüncülüğü elde eden ve Şekerbank tarafından ödüllendirildiği 25.000 Tl lik hediye çekini Başbakan Binali Yıldırımdan alan Müyesser Martı Vali Yılmaz'a hayvanlara olan sevgisinin kendisine proje ürettirdiğini, Güney köyde eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığını ve Yalova'da manda yetiştirmek istediğini ifade ederek  "Eşim tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor ben de hayvanları seviyorum. Köye 7 adet manda alıp yarı açık sistem manda ahırı kurmak istiyorum. Sonrasında da burayı modernleştirerek bölgenin manda sütü, manda kaymağı ve manda yoğurdu ihtiyacını karşılamak istiyorum" dedi.  
Araştırma Enstitüsünü gezdi
Ardından Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne giden Valimiz Tuğba Yılmaz, Dr. Yılmaz Boz’dan kurumun yaptığı çalışmalara ilişkin detaylı bir brifing aldı. Ziyareti sırasında Türkiye'nin ilk Dünya'nın ise sayılı Geofit bahçelerinden olan Yalova Geofit Bahçesini gezdi. Vali Tuğba Yılmaz, Geofit Bahçe Sorumlusu  Erdal Kaya’dan detaylı bilgi aldı.



Editör: TE Bilişim