Yalova Valisi Tuğba Yılmaz alanında Türkiye'nin en büyük kümelenme modeli olan Garden A.Ş'yi gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Vali Yılmaz tesisler içerisinde yer alan ülkenin tek orkide üretim laboratuarını da ziyaret etti.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ülkenin en önemli süs bitkisi üretim merkezlerinden birisi olan ve alanında ülkenin en büyük kümelenme modeli olma unvanını taşıyan Garden A.Ş tesislerini gezdi. Tesislere gelişinde Vali Yılmaz'ı Garden A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Veli Döğüşçü karşıladı. Döğüşçü Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'la birlikte tesisi gezerek tesisin fiziki yapısı, üretim kapasitesi ve üretim çeşitliliği ile ilgili bilgiler aktardı. Dış pazarlardan gelen talepler hakkında da detay veren Döğüşçü özellikle Türki Cumhuriyetlere çiçek ihraç ettiklerini belirtti. Ortadoğu pazarına girmek için de çalıştıklarını belirten Döğüşçü tesis yatırımlarının %90 oranında tamamlandığını söyledi.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise çiçekçilik sektörünün Yalova'da gelişmiş bir işkolu olduğunu bu alanda çok sayıda insana istihdam sağlandığı gibi dış pazarlara yapılan ihracat sayesinde ise ülke ekonomisine girdi sağlandığını belirtti. Bu anlamda ülkenin en büyük kümelenme modelini oluşturan Garden A.Ş ortaklarını tebrik eden Yılmaz bu alanda hızla gelişeceklerine inandığını da söyledi.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ardından Türkiye'nin laboratuar ortamında tek Orkide üretim tesisini gezdi. Firma yetkililerinden Orkide üretimi ve dış pazardan gelen talepler hakkında bilgiler alan Yılmaz bugüne kadar Orkide anlamında dış pazara bağımlı olan ülkemizin bu talebine cevap verecek tesisi kuran firma yetkililerini de kutladı. Yılmaz ayrıca,  süs bitkileri seralarını, Doğu Marmara Kalkına Ajansı kapsamında yapılan test laboratuarını, ARGE serasını ve makine parkını da yerinde görerek incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim