Roman bayanların meslek sahibi olmasına imkan tanıyacak olan Yalova Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) Vatan Caddesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Burada konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, kursları başarıyla tamamlayan bayanlara istihdam konusunda da destek vereceklerini söyledi.
Yalova Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Bağlarbaşı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde Sosyal Dayanışma Merkezi düzenlenen bir törenle açıldı. Merkezin açılışını Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak birlikte gerçekleştirdi. Törende Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan, Yalova Müftüsü Turgut Açari, Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu ile kursiyerler ve mahalleliler katıldı.
Merkez, dualar eşliğinde açıldı. Burada konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, ilerleyen dönemlerde istihdama yönelik de katkılar vereceklerini söyledi. Vali Yılmaz, “Bu merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada yaşayan kardeşlerimizin hem kendilerine meslek edindirme noktasında bir fırsat verilmesi, iyi birer eğitim alması hem de çocuklarıyla güzel vakit geçirmesi hem de diğer bilinçlendirici alanlarda da; anne-çocuk ilişkileri, kadın sağlığı gibi konularda talep ettikleri konularda eğitim almalarını amaçladık. Kursiyerlerimize daha şimdiden başarılar diliyorum. Çok güzel eserler ortaya koyuyorlar. İnşallah buradan kurslarını başarıyla tamamlayanlara yönelik de istihdama katkıları konusunda desteklerimiz olacak. Ben hepsine başarılar diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından merkezin açılış kurdelesi kesilerek kursiyerlerin yaptığı çalışmalar incelendi. Kursiyerler ve çocuklarıyla yakından ilgilenen Vali Yılmaz, kursiyerlere başarılar diledi. Kursiyer çocuklarına ise oyuncak dağıtan Yılmaz, merkezin Yalova için de bir ilk olduğunu belirtti.
SODAM Projesi nedir?
SODAM projesi ile Romanların yoğunlukta yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi’nde burada yaşayan dezavantajlı kadınların eğitim yoluyla farkındalıklarının arttırılması, istihdam edilebilirlik yönünden donanım kazanmalarının sağlanması ve işe yerleşmelerine aracı olunması amaçlanıyor. Merkezi sosyal ve kültürel gelişimini devam ettiren, kazandığı mesleki yeterlilik sayesinde özgüven sahibi olan ve üretime katılan, toplumla barışık kadın ve genç kızların sağlıklı aile standartlarına ulaşması için faaliyette bulunacak. Bu bağlamda mesleki becerileri geliştirmeye yönelik; bahçecilik, kuaförlük, takı tasarımı ve el sabunu kursları açılarak eğitimlerine başlandı. Bunun yanında kursiyerler ders görürken 3-6 yaş grubundaki kursiyer çocukları için çocuk oyun odası faaliyette bulunacak.

 

Editör: TE Bilişim