Yalova Belediye Başkanlığının, Yalova Belediye Meclisi'ne taşınan 3 derenin taşkın alanlarının ıslah edilerek, buradaki ihtiyaç duyulan 20 milyon TL'nin de dereye cepheli hak sahiplerinden alınması talebi mecliste reddedildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, bu konunun reddi ile vatandaşların mağdur edildiğini dile getirdiler.
Yalova Belediye Meclisine taşınan ve imar komisyonunda görüşülerek meclise sunulan rapor mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu. 3 derenin imar alanı içerisinde kalan ıslah edilmiş bölümlerinin ıslahı DSİ tarafından yapılmıyor. DSİ bu çalışma için gereken 20 milyon TL'yi karşılayamayacağını belediyeye bildirdi. Bunun üzerine bölgedeki vatandaşlardan gelen talep üzerine konuyu meclis gündemine getiren Yalova Belediyesi yönetimi dere ıslahlarının yapılarak gereken bedelin dereye cephe hak sahiplerinden toplanmasını istedi. Ancak İmar Komisyonu bu paranın toplanarak dere ıslahının yapılmasını reddetti. CHP ve AK Parti grupları da konuya olumsuz yansıdı. Bunun üzerine söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Bu sorun yeni bir sorun değil. Benden önceki dönemde de bu sorun vardı. 3 sene önce DSİ bize dere ıslahlarını yapamayacağını bildirdi. Burada 20 milyon TL'lik masraf var. Bunu karşılayamayacaklarını söylediler. Bu 3 derede taşkınların önüne geçecek ıslah çalışması yapılmadan da buraları imara açamıyoruz. Yüzlerce kişinin burada parseli var. Dolayısıyla çok sayıda insanımız mağdur durumda. Bizim bazen vatandaşların sorunlarını çözmek için riske girebilmemiz lazım" dedi.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ise, "Samanlı Deresi, Safran Deresi, Balaban Dere ve Kazımiye derelerinin ıslah çalışmasını DSİ 2017 ve 2018 yılında yapamayacağını bize bildirdi.Bizde Safran ve Balaban Deresinde çok sayıda mülkiyet sahibinin burasının imara açılması talebinde bulunmasından dolayı  Belediyenin burasını ıslah etmesi ve gereken 20 milyonu da buradaki mülk sahiplerine bölerek toplamasını  istedik. Ancak Belediye Meclisi bunu kabul etmeyerek reddetti. Bence bu konuda yanlış bir karar verdiler. Zira oradaki vatandaşlar burada mağdur durumdadır. Bu kararla mağduriyetlerinin devam edeceği de ortadadır" diye konuştu.
CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik konu hakkında söz alarak talebe olumsuz baktıklarını dile getirdi. Çelik, "Belediye yapacağı hizmetin bedelini gerekli yönetmelik olmaksızın vatandaşa rücu edemez. Aksi takdirde buradaki vatandaşlar davayı yargıya taşır ve bu bedeli de biz öderiz." dedi.
AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar'da konuya sıcak bakmadıklarını söyleyerek, "Bu konu bizim asli görevimiz değildir. Biz vatandaştan bu paranın toplanmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştuk.
İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın ise komisyon olarak konuyu neden reddettiklerini şu sözlerle açıkladı, "İmar Komisyonu olarak bu parayı toplayabilmemiz için bize hiç bir kanun maddesi gösterilemiyor. Dolayısıyla da komisyon böyle bir paranın vatandaşlardan toplanmasına sıcak bakmıyor. Yarın yanlış bir karara imza atarsak bunun hesabını hepimiz veririz"
Ardından yapılan oylamada ise CHP ve AK Parti gruplarının imar komisyon kararına evet demesi ile teklif oy çokluğu ile reddedildi.

Editör: TE Bilişim