Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) vatandaşlarda afet bilincinin yerleştirilmesine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Umut Merkezilerinde ve vatandaşların evlerine yapılan ziyaretlerde afet bilinci eğitimleri veriliyor. 
17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında çalışmalar yapan MAG-DER Yalova Belediyesi ile ortaklaşa olarak Umut Evlerinde Afet Bilinci Eğitimleri vermeye başladı. Bununla da kalmayan MAG'lar vatandaşların evlerinde de çat kapı ziyaretler gerçekleştirerek evlerde yapısal olmayan risklerin nasıl azaltılabileceği konusunda bilgiler veriyor. Konuyla ilgili bilgiler veren MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam ise afet bilinci eğitimlerini çok önemsediklerini dile getirdi. Karaçam, "17 Ağustos etkinlikleri kapsamında Yalova Belediyesi işbirliği ile Umut Merkezlerinde 'Afet Bilinç' eğitimleri , evlerde ise yapısal olmayan riskleri azaltma kapsamında çalışmalarımız başladı. 25 Temmuz 2016 Gazi Osman Paşa, Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa Mahallelerinde Aile bireylerine yönelik Afet Bilinç Eğitimleri verildi. Yalova Belediyesi Umut Merkezi eğitimleri 28 Temmuz Tarihine kadar devam edecek. Eğitim öncesi Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Şerafettin Dikbaş’la eğitimler ve yapılacaklar la ilgili fikir alışverişinde bulunduk. 29 Temmuz, 10 Ağustos arası Umut Merkezlerine Müracaat eden evlerde devrilecek eşyaların sabitlemesi yapılacak. Depreme karşı yapısal olmayan risklerin azaltılması neden ne den önemli; 1999 Marmara Depremindeki yaralanmaların %50 si, ölümlerin %3 Yapısal olmayan elemanlardan kaynaklanmıştır. Yani bizler sadece evimizdeki elbise dolaplarını, vitrinlerimizi, büyük beyaz eşyalarımızı veya büyük elektronik cihazlarımızı basit yöntemlerle sabitlemekle, deprem sonrası yaralanmaların %50’sini ve ölümlerin %3’nü azaltabiliriz. Ayrıca belirtilen basit tedbirler sonucu hayatta kalanların yaşadığı maddi kayıpların %30’nu engelleyebiliriz." dedi. 
17 Ağustos Marmara Depreminin 17. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini de dile getiren MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "17 Ağustos afet haftası nedeniyle;30-31 Temmuz -6-7 Ağustos hafta sonları Anıt’ta Halkımıza stant açılarak slayt gösterimi yapılacaktır.15-16 Ağustosta 17 Ağustosla yapılacak etkinliklere devam edilecek.16 Ağustosta gece Muhtemelen Saat 23.00 Halkımızla, STK’lar la beraber meşaleli yürüyüş yapılacaktır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim