Yalova Valisi Tuğba Yılmaz 2017/2018 eğitim ve öğretim yılının 2. Yarıyılının açılışı dolayısıyla 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Sınıfları gezen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz öğrencilere, “İleride ne meslek seçerseniz seçin öncelikle vatanınızı, milletinizi ve bayrağınızı seven bireyler olun” dedi.
2017/2018 eğitim ve öğretim yılının 2. yarıyılının başlaması ile birlikte 41 bin öğrenci yeniden ders başı yaptı. Yarıyılın başlaması dolayısıyla Yalova’da da temsili bir tören yapıldı. 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları katıldı. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Yılmaz sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. 15 günlük tatilde öğrencilere kitap okuyup okumadıklarını da soran Yılmaz en çok sevdikleri dersleri sormayı da ihmal etmedi. Ardından öğrencilere hitap eden Yılmaz, “Güzel bir tatilin ardından 2. Yarıyıla hazır bir şekilde geldiniz. Arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize kavuştunuz. Bizde sınıflarımızı yeniden dolu dolu görmekten büyük bir sevinç yaşıyoruz. Bizde her zaman sizlere nasıl daha iyi bir eğitim ortamı sağlarız, onu konuştuk, hazırlıklar yaptık. Bizde tatilde boş durmadık. Bizler sizlerin güzel bir eğitim almanızdan çok mutlu oluyoruz. 2. Yarıyılın da en iyi şekilde devam etmesi için gayret göstereceğiz. Hepiniz ileride farklı farklı meslekler seçeceksiniz. Ama ben sizlerden hangi mesleği yaparsanız yapın, öncelikle vatanınızı, milletinizi ve bayrağınızı sevmenizi istiyorum” dedi.
Teknoloji kullanımı konusunda da öğrencileri uyaran Vali Yılmaz, “Teknolojiyi yerinde kullanmak lazım. Bilgisayarlar, tablet ve cep telefonlarını çok zaman harcamamak gerektiği kadar kullanmak çok önemlidir. Çünkü fazlası sizler için zararlıdır. Teknolojinin gerektiğinden fazla ya da yanlış kullanıldığında size zarar vereceğinin bilincinde olmalısınız” şeklinde konuştu.


 

Editör: TE Bilişim