İl Koordinasyon Kurulu’nda Tonami Meydanı’nda yapılacak viyadükle ilgili bilgi veren Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, projeyi tamamladıklarını dile getirdi. Yazıcıoğlu, “Toplam 310 metre uzunluğunda bir viyadük bölgedeki sıkıntıyı çözmek istiyoruz. Proje hazır. Projesini yaptık, keşfini hazırladık” diye konuştu.

Proje bulunduğu alandaki ağaçların kaldırılması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Ancak burada 158 adet ağaç var. Tam ortada duruyorlar. Projenin yapılması için bunların kalkması gerekiyor. Biz söz veriyoruz. Ağaçlar kesildiği gün sabah ihaleye çıkacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, şunlar kaydetti:

“Projeyle şehrin kendi yolu olacaktır. Burada kaza, bela kaldıracaktır. Burada Bölge Müdürümüzün söylediği ağaçlar var. Tabi ağaç kesmek hoş değil. Doğaya zarar vermek kesinlikle hoş değil ama burada mecburiyetten doğan bir durum var. Sayın Belediye Başkanımız bununla ilgili bize söz verdi. Bayramdan sonra yapacağız diye. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta kendisine iadeyi ziyarete gideceğim. Burada bu çalışmanın başlamasını rica edeceğiz. Bu ağaçların taşınması halinde bölge müdürümüz söyledi hemen ihaleye çıkılacak. Hem insan haklarına uygun, hem ekonomiye katkı olacak. Ben de burada kavşakta defalarca Bursa’ya giderken buralarda çok bekledim. Burada trafik sıkışıklığı oluyor. Kazalar meydana geliyor. Geçtiğimiz gün gazetelerde yazdığına göre yine bir kaza olmuş. Allah’ım bu kazaları vermesin. Aklı salim düşünerek bu işi çözmemiz lazım. İş başka yerlere çekilirse bu sıkıntı devam eder, gider. Bu sıkıntıyı çözdüğümüz takdirde şehir içi trafik de çok rahatlayacaktır.”

Editör: TE Bilişim