Bu yıl 7 ülkeden 240 kişinin katıldığı şenlik, Dünyanın pek çok yerindeki Türk Cumhuriyetleri ve Türk azınlıkları Yalova’da bir araya getiriyor. Kent Meydanı’nda sona eren kortejin ardından YAFEM Başkanı Özer Koyuncu ve konuk ekiplerin temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Türk Boyları Şenliği’nin 15’incisinde Yalova’da Sırbistan'dan Sancak Türkleri, Romanya Tatarları, İran Azerileri ile birlikte Kırgızistan, Çuvaşistan, Kıbrıs ve Kırım Türkleri bir araya geldi. YAFEM Şenliği kapsamında Türk Dünyası Şairleri Buluşması, Türk Dünyası Medya Mensupları Buluşması, Türkçe Sohbetler etkinlikleri ile Türk dünyasından 13 şair ve 30 basın mensubu da Yalova’da bulunuyor. Türk milletinin dünya coğrafyasındaki bütün parçalarını Yalova’da toplayan şenlikler, Büyük Balkan Buluşması, TUFAG, Bal-Göç, Cem Vakfı Kültür Gecesi gibi etkinliklerle birlikte kentte adeta bir dünya şöleni ortaya çıkarıyor.

Festival Programı :

YAFEM Türk Boyları Şöleni’nde ilk gün Halk Eğitim Merkezi’nde Türkçe Sohbetler ve Medya Buluşması gerçekleşti. Şölen programına göre bu akşam Bad Godesberg Parkı’nda saat 19.30’da KKTC, Çuvaşistan, Romanya, İran ekipleri gösteri yapacak. Yine bugün saat 14.00 ile 18.00 arasında Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması’nın ikinci kısmı Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Akşam 19.00’da  Türk Dünyası Şairler Buluşması da gerçekleşecek.

18 Temmuz Çarşamba günü ise Bad Godesberg Parkı’nda saat 19.30’da Sancak Türkleri, Kırım, Kırgızistan, Makedonya ekipleri sahne alacak. 19 Temmuz’da bir kısmı saat 20.00’de  Kocaeli Fuarı’nda gösteriler yapacak olan ekiplerden, Kktc, Çuvaşistan,  Romanya, İran ekipleri ise Bad Godesberg Parkı’nda gösteriler gerçekleştirecek.

 

Editör: TE Bilişim