Yalova’da yaklaşık sekiz yıl önce gönüllü girişimi olarak kurulan Yalova Aşevi, ekim ayından itibaren kendisine ait modern tesislerde hizmet vermeye başladı.
İlk kurulduğu  Cumhuriyet Caddesi Cami Sokak’taki adresinden taşınan ve  kendisine ait İstanbul Caddesi Çam Pasajı’ndaki tesislerinde hizmet vermeye başlayan Yalova Aşevi modern teçhizatlarla donatıldı. Yalova’da tamamen gönüllü desteği ile ayakta duran ve sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden birisi olarak günde iki öğün 250 ailenin sofrasını sıcak yemekle buluşturan Yalova Aşevi’nin yeni tesisleri dört bölümden oluşuyor. İdari bölüm yemeklerin pişirildiği mutfak bölümü ve dağıtım bölümü ile Aşevi, modern ve hijyenik şartlarda ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.
Yalova Aşevi Derneği Yönetim Kurulu başkanı Selçuk Yıldız, “7 yılı aşkın bir süre önce on onbeş gönüllü ile birlikte yola çıkan Yalova Aşevi, bugün günde 250 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor.Amacımız sadece karın doyurmak değil, ihtiyaç sahibi insanlara manevi yönden de yardımcı olabilmek, yetim çocuklara burs verebilmek, bir mesleğe yönlendirebilmek,  hem karınlarını hem de kalplerini doyurabilecek bir proje olarak yola çıktık” diye konuştu.
Yalova Aşevi’nin Türkiye’deki benzerleri arasında hijyenik açıdan en iyilerinden birisi olması hedefi ile yeni binada hizmet vermeye başladığını belirten Yıldız, “Uzunca bir süredir çalışmasını yaptığımız aşevinin yeni tesislerinde dört adet dükkanı birleştirerek modern ve sağlıklı şartlarda bir yer oluşturduk. Yalova Aşevi Derneği olarak herhangi bir siyasi kaygı gütmeden ırk, cins ayırt etmeden her milletten ihtiyaç sahibi olması koşulu ile kişiler bizden yemek alabilirler.Yeter ki ihtiyaç sahibi olsun tüm insanlar bizden yemek alabilirler.Biz de insanların demografik özelliklerine bakmak yasaktır.Biz Allah rızası için yapıyoruz bu işleri.Biz hep bu bakış açısıyla baktık.Bizden Suriyeliler de yemek alıyor.Toplam kaç kişi var bilmiyorum ama aldıklarını biliyorum.Şunun altını çizmek istiyorum ki, bizden gerçekten ihtiyaç sahibi herkes yemek alabilir.Bizler bunun ön tespitini yapıyoruz, ihtiyaç sahibi mi değil mi diye?  Tabii ki evi var mı banka hesabı var mı, biz buna bakmıyoruz, insanların beyanını esas alıyoruz. İhtiyacı kalmayan zaten yemek almayı bırakıyor bir süre sonra kendiliğinden.Bizden kimler yemek alıyor, bunu yolda görsek tanımayız, onlar da kimden yemek alıyor bunu bilmezler, biz bunu kimseyi rencide etmeden yapmaya çalışıyoruz. Yalova Aşevi Derneği olarak aralıksız sekiz yıldır devam ettirdiğimiz bu gönüllü hizmetin bundan sonra da devam etmesi için hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim