40 üyesi bulunan Yalova Barosu yeni başkanını ve yönetim kurulunu belirlemek adına sandık başına gitti. Fatih Caddesi Asmaz Plaza'da bulunan Yalova Barosu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongrede 2012-2014 yılları arasında Baro Başkanlığı görevini yürüten Cevdet Bekler yeniden başkanlığa aday olmadı. Hakan Gergeroğlu'nun tek aday olarak katıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Divan teşkil edildi. Baroya üyelerin oy birliği ile Divan Başkanlığına Nuri İzgi, Başkan Yardımcılığına İlhami Tunalı ve Katip Üyeliklere ise Burak Tarun ile Berk İşcan seçildi.

Kongrede Yalova Baro Başkanlığını yürüten Cevdet Bekler ise bir veda konuşması yaptı. Yalova Barosu'na 2 dönem başkanlık yapmanın mutluğunu yaşadığını dile getiren Baro Başkanı Cevdet Bekler, "Bu genel kurulun ayrı bir önemi var. Zira kendi binamızda yaptığımız ilk genel kurul. Buradan Baro'da ki tüm meslektaşlarına 2 dönem bu onurlu görevi bana verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Elbette ki bu süreçte eksiklerimiz ve hatalarımız olmuş olabilir. Bunun içinde herkesten özür diliyorum. Ama bilinmesini isterim ki bu hata ve eksikliklerin hiç biri kasıtlı değil. Bu süre zarfında herkese adil ve eşit davranmaya çalıştık. Örneğin mesleki eğitim, seminer ve toplantılarda eksikliğimiz oldu. Bunun farkındayız. Ama yeni yönetimin bizim bu eksikliğimizi düzenleyeceği eğitim programları ile kapatacağına olan inancım tamdır. Baromuz kurumsallaşma adına önemli ilerlemeler kat etti. Bunda hepimizin katkı ve destekleri var. Biz bugün aldığımız bayrağı başkan seçilecek arkadaşımıza devrediyoruz. Yeni Baro Başkanımız Hakan Gergeroğlu'nun da bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağına tüm kalbimle inanıyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum " dedi.

Baro Başkanı Hakan GergeroğluHSYK Seçimlerine de değinen Bekler, "Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ortam ortadadır. Geçen gün HSYK seçimleri yapıldı. Ama üzülerek söylemek isterim ki ülkemizde ilk kez devlet ve yargı bu derece iç içe girdi. Yargının bu denli siyasallaşması, yargı sistemini zedelemiştir. Baroların idari dava açma yetkisi elinden alındı. Buda toplum adına hareket etme yetkimizin elimizden alınması demektir" şeklinde konuştu.

Hukuk Fakülteleri tarafından verilen hukuk eğitiminin kalitesini de eleştiren Bekler, "Hukuk Fakültelerin eğitiminin kalitesi bir hayli düşük. Bu da niteliksiz avukatların, savcı ve hakimlerin göreve atılmasına neden oluyor. Dolayısıyla hukuk sistemi her geçen gün niteliksizleşiyor" dedi.

Konuşmanın ardından nakil ve veatlar nedeniyle Yalova Barosundan kaydı silinen 5 avukatla aralarında eski Yalova Başsavcısı Ünal Karabeyoğlu'nun da bulunduğu ve baroya yeni kayıt olan 22 avukatı adları okundu.

Yalova Barosunun 2012-2014 yılları arasında gerçekleştirdiği faaliyetler ile hesap raporlarının da okunmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde kullanılan 120 oyun 117'sini alan Hakan Gergeroğlu Yalova Baro
Başkanlığına seçilirken Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer aldı;
Murat Sarısoy (98), Ahmet Engin Bilgiç (72), Hasan Behçet Orhan (71), Canan Engin Eke (68), Başak Özçelik (68), Utku Çekül (64), Mert Gürel (64), Cengiz Aladağ (55)
Disiplin Kurulu
Mustafa Kalender (95), Selvet Duman (87), Hamdi İnce (60)
Denetleme Kurulu
Şefik Akın (104), Yasemin Pasin (96), Sercan Turan (67)
Baro TBB Delegeliklerine de Ali Güler (74) ve Mehmet Yaman (46) seçildi.

Editör: TE Bilişim