Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu ve baroya bağlı bazı avukatlar KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan ve açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek verdi. Açlık grevinde olan 2'liye destek amacıyla  İstanbul'dan Ankara'ya
KHK'yla işten atılmalarının ardından başladıkları açlık grevinin 152. gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'na destek vermek amacıyla bisikletle İstanbul'dan Ankara'ya gitmek için yola çıkan Ezgi Çakır ve kızı İdil Çakır Yalova Barosunu ziyaret etti.  Burada açıklamada bulunan Ezgi Çakır, "Biz ülkede insan hakları ve hukukun artık çok fazla da hükmünün geçmediğini anlamaya başladık. Her tarafta bir baskı dönemi hakim. Türkiye'de 150 bine yakın kamu emekçisi ihraç edildi. Bunlardan direnenler var. Ama Nuriye bu anlamda bir öncü oldu. O direnmeyi seçti. Biz artık demokratik bir ülkede yaşadığımızı söyleyemeyiz. Bizler onu hiç bir aranda yalnız bırakmayacağız. Hep birlikte destekleye destekleye onların sesini daha fazla duyurmak adına bizde yola çıktık" dedi.
Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu ise, "Ülkenin demokratik yapısını korumak için bu halk çok mücadele etti. 15 Temmuz cuntacıları ile mücadele noktasında gelinen nokta, devletin ve milletin korunmasını aştı ve iktidarın korunması noktasına geldi. Bu halk olağanüstü hal olmadan da hukuk devletini korur. Biz Kanun Hükmünde Kararname devleti olmak istemiyoruz. Dolayısıyla ülkede hukuksuz bir ortam oluşturulmaya başlandı. KHK ve iktidar arasında kalan yargının aldığı kararlar da sorgulanır oldu. Bir bakanın kararı ile Nuriye ve Semih'in terörist ilan edilmesini hukukla bağdaşan bir davranış kabul etmiyoruz. Biz Nuriye ve Semih'in tutukluluk hallerinin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim