Yalova Belediye Meclisi Ekim ayı 4'ncü oturumunda AFAD'dan gelen talep üzerine belediyeye ait arazilerden hangilerinin barınma merkezi olarak önerileceği konusunda Deprem ve Afet Komisyonun görüşü okundu. Bu konuda meclis üyeleri görüş bildirdikleri esnada söz alan Ak Parti meclis üyesi Fahrettin Yıldız binada sık sık onarımlar yapıldığı ve olası bir depreme karşı binanın ne derece dayanıklı olup olmadığının ise bilinmediğimi söyledi. Bu söz mecliste görüş ayrılıklarının yaşanmasına neden oldu. İmar komisyonu Başkanı ve İmar Cemil Aydın binanın depremde rüştünü ispat ettiğini dile getirerek, "Kimse korkmasın bu bina yeterince sağlam" dedi. 

Bunun üzerine söz alan meclis üyesi ve Mimar Baydur Bilen ise, "Bende yüksek mimarım. Bu bina son derece riskli. Olası bir depremde bu bina yerle bir olur" diye konuştu. Bunun üzerine adeta ikiye bölünen meclis uzun süre karşılıklı konuyu tartıştı.

Engellilere Bedava Su Bir Sonraki Aya Kaldı


Meclisin bir diğer sıcak maddesi ise engelli ailelerine 20 m3'e kadar, 3 engellisi bulunan ailelerde ise 40 m3'e kadar ücretsiz su kullanımı hakkının tanınması teklifi oldu. Ak Parti grubu tarafından sunulan bu teklifle ilgili söz alan CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik, "Bazıları su üzerinden vatandaşlara siyasi mesaj vermeye çalışıyor. CHP olarak bizde engelliler konusunda en az Ak Parti grubu kadar hassasız. Ama bu maddenin önce komisyona aktarılması ve Kasım ayı meclisinde görüşülmesi lazım" dedi.

Bunun üzerine söz alan ak parti Grup Başkanı kasım Avar ise, "Biz sadece engellilerimizi düşünerek böyle bir teklifte bulunduk. Eğer CHP bu konu üzerinden siyaset yaptığımızı düşünüyorsa çok büyük bir yanılgı içerisinde. Biz onların teklifine uyuyor teklifimizin önce komisyona gönderilmesini Kasım ayı meclisinden de görüşülmesini kabul ediyoruz" dedi.

Bunun üzerine meclisin oy birliği ile teklif Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim