Yalova Belediye Meclisi 2009-2014 yılları arasındaki 5 yıllık görev süresinin son toplantısını Bahane Cafe'de düzenlenen yemekte gerçekleştirdi. Toplantıya tam kadro katılan meclis üyeleri ilk olarak gündemdeki maddeleri görüştüler. Yaşanan kuraklık nedeniyle Yalova'ya su sağlanmasını amaçlayan DSİ'nin ilde değişik noktalarda derin su kuyusu açma teklifi ve bu konuda belediye başkanına protokol yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yine MAG-DER'e TOKİ Konutlarında belediyeye ait bir dairenin tahsisi de oy birliği ile kabul edildi. 

Üyelere Plaket Verildi

Gündem maddelerinin görüşülerek son meclis toplantısının resmen kapanmasının ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tüm üyelere teşekkür etti. Şehir önceliğine dayalı 5 yıllık bir görev süresi yürütüldüğüne vurgu yapan Koçal, "Mart ayının son meclisini gerçekleştiriyoruz.İyisiyle kötüsüyle, kah tartışarak, kah gülerek 5 yıllık görev süresini tamamladık. Hiç birimiz kamu menfaati dışında bir beklenti içerisinde olmadık. 25 meclis üyemizle birlikte bu kent için önemli bir süreçte bu kente hizmet ettik. O nedenle Yalova halkı adına tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir toplumsal görevdi. Her ne kadar demokrasinin gereği olarak bir siyasi parti çatısı altında yürütülse de birlikte şehir önceliğine dayanan bir çalışma dönemi geçirdik" dedi.
Ardından tüm meclis üyelerine sırayla görev sürelerinin anısına teşekkür plaket ve belgesi ile minyatür tablo hediye edildi.

Son Toplantıda Barıştılar

Meclis son toplantısında güzel bir olaya da ev sahipliği yaptı. Meclisteki bir gündem maddesi nedeniyle daha önceden tartışarak bir birlerine küsen meclis üyeleri Şenol Ulutürk ve Ali Alicik barıştı. Söz alan Alicik kalkarak Şenol Ulutürk'ten özür diledi. Ardından birbirlerinin elini sıkan ikili sarılarak kırgınlıklarına son verdiler. Bu tablo ise herkesi duygulandırdı.

5 Yılda Bin 750 Karar Alındı


25 üyeden oluşan Yalova Belediye Meclisi 2009-2014 yılları arasındaki 5 yıllık görev süresi zarfında çok önemli çalışmalar imza attı. Bu süreçte yapılan çalışmalarla en çalışkan meclislerden birisi olarak Yalova tarihine geçen Yalova Belediye Meclisinde 5 yılda bin 750 meclis kararı ve 8 bin 300 encümen kararı alındı.

 

 

Editör: TE Bilişim