Yalova Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla şehir merkezinde bulunan 450 kilometrelik isale ve şebeke hatları yenilemesi projesinde sona gelindi. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, projeyle ilgili olarak Fen İşleri Müdürü Hamit Kutlu, Su ve Kanalizasyon Müdürü Gürkan Kaçar ve İşletme ve İştirakler Müdürü Murat Kuleli ile bir toplantı yaparak bilgi aldı.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlayacağını ifade ederek “İller Bankası ve Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma neticesinde şehir merkezinde bulunan ve 40 yıldan beri yenilenmeyen 450 kilometrelik isale ve içme suyu şebeke hatlarını yenileyeceğiz. Başkanımız Vefa Salman’ın çok önem verdiği bu proje ile Yalova’nın altyapısını yıllarca sıkıntı ve sorun yaşatmayacak duruma getireceğiz. Biz bu çalışmaya daha önceden başlayacaktık ancak revizyon imar planı çerçevesinde değerlendirerek yenilenen imar planına göre projeyi geliştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde proje onayı çıktıktan sonra arkadaşlarımız çalışmalara başlayacaklar” diye konuştu.
‘9 Adet Yeni İçme Suyu Deposu Yapılıyor’
Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Güleç, 9 adet yeni içme suyu deposunun yapılacağını vurgulayarak, “Altyapıda yaptığımız çalışmalara ilave olarak 9 adet yeni içme suyu deposu yapıyoruz. Mevcuttaki depolarımızda ise yenileme çalışmalarına başladık. Sadece bakım onarım yapmıyoruz. Bazı mahallelerimizde sıfırdan depo yaparken, bazılarında ise yenileme çalışması yapıyoruz. Yalova’da eski su deposu bırakmayacağız. Vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı su içecek” dedi.
‘Su Depolarına Otomasyon Sistemi’
Kazımiye Köyü’nde bulunan su deposunda yaklaşık 1 senedir otomasyon sisteminin kullanıldığını söyleyen Güleç, “Şu anda belediyemiz imkanlarıyla yapılan 2 su deposuna otomasyon sistemi kuruyoruz. Emirbayırı’nda bulunan su deposunda çalışmalar bitmek üzere yalnızca internet sistemi kurulacak ve bundan böyle Emirbayırı su deposu da Kazımiye su deposunda olduğu gibi eleman ihtiyacı olmadan otomasyon sistemi sayesinde uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek. Emirbayırı su deposunun ardından Çamlık su deposunda otomasyon sistemi kurmak için çalışmalara başlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim