Yalova Belediyesi, "Elektronik Belge Yönetim Sistemi" uygulamasını başlattı. Uygulama kapsamında tüm birimler ile ilgili iç ve dış yazışma işlemleri otomasyon üzerinden gerçekleşecek.
Yalova Belediyesi, kurum içi müdürlükler arası ve diğer kurum-kuruluşlarla yapılan yazışmaların bilgisayar üzerinden yapılmasını, yazışmaların standartlaşmasını, yazışma sevk, paraf ve onay sürelerinin kısalmasını, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesini ve yazışmaların sağlıklı bir şekilde dijital olarak arşivlenmesini sağlayacak elektronik belge yönetim sistemine (EBYS) geçiyor. Kurumsal iletişimi tamamen ağ üzerinden sürdürecek olan sistem sayesinde kağıt, zaman ve emekten tasarruf edecek. Sistem, kurum içinde işlemlerin daha hızlı ve koordineli yapılmasını, dolayısıyla vatandaşların belediyeden daha nitelikli hizmet almasını sağlayacak.
Sisteme geçiş aşamasında Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda üç gün süren eğitimle belediye personeline Elektronik Belge Yönetim Sistemleri anlatıldı. Eğitimin ardından birimlere yönelik uygulamalı olarak anlatımda yapıldı. Sistemin kullanılmasına ise 1 Kasım 2017 tarihi itibari ile başlanacak.

 

Editör: TE Bilişim