Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Denetimli Serbestlik Müdürü Vekili Sermin İnan bir araya gelerek kamuya yararlı işte çalıştırılma cezasının yerine getirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzaladılar. 2 yıl sürecek olan protokol tarafların karşılıklı olumlu değerlendirmeleri neticesinde yıllık olarak uzatılacak.
Şartları uyan kişiler, mahkemeler tarafından TCK 50/1/f, 106/3 bendi gereğince mahkum olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla ücretsiz olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırma veya CGTİHK 105/4 üçüncü maddesi gereğince verilen kamuya yararlı bir işte çalıştırma cezası ayrıca 5275 sayılı kanunun 105/A maddesi gereğince kamu hizmeti verilen iki kurum arasındaki işbirliği protokolü gereğince yapılması gereken işleri yerine getirecekler. 
Konuyla ilgili olarak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yalova Belediyesi olarak bu konuda adım atıp, bu vatandaşlarımızı topluma kazandırılmalarına destek olmak istedik. Kamu yararına çalışma cezası almış belirtilen kriterlere uyan vatandaşlarımızı belediyemizin ilgili birimlerinde görevlendirerek cezalarını tamamlamalarını sağlayacağız. Bu projeyi önemsiyoruz ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” diye konuştu.   
Editör: TE Bilişim