Festival için İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Eskişehir, Giresun, Kayseri, Edirne, Kocaeli, Denizli, Aydın, Sakarya, Hatay, Samsun, Balıkesir, Kars, Erzincan, Zonguldak, Bilecik’ten ilk bisikletçiler gelmeye başladı. PAB ekibi, gelen bisikletçileri TİGEM kampında konuk olacakları yerlere yerleştirilmesine yardımcı oluyor.

Yalova dışından gelen 200 bisikletçiye Yalova’dan katılacak 100 bisikletçi eşlik edecek.  Toplam 300 bisikletçinin katılacağı festival kapsamında TİGEM’de konaklayacak olan bisikletçiler, Kurtköy Kapılı Çınar ve Termal’e turlar gerçekleştirecek. Festival kapsamında İstanbul’dan gelecek olan Poker grubunun yanısıra, Yalovalı müzik grupları Veto ve Kostüm’de 6 Ekim Cumartesi akşamı konser verecek, Karnaval Dans Okulu’da gösterileriyle geceye renk katacak. Etkinlikte BM Enerji ve İklim Danışmanı Önder Algedik te ‘İklim ve Bisiklet’ konulu sunum gerçekleştirecek. Etkinliğin son günü olan 7 Ekim Pazar günü ise bisikletçiler Termal Atatürk Köşkü – Yürüyen Köşk turu yapacak. Etkinliğe Yalova Belediyesi’nin lojistik desteğinin yanı sıra Bisikletliler Derneği tur süresince teknik destek veriyor, Yalova’nın su markası Esin Su, bisikletçilerin turdaki su ihtiyacını karşılıyor, Evci Plastik ise araç desteği sağlıyor.

Eurosport'un motor sporları ile bisiklet spikeri ve yorumcusu Berkem Ceylan, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ve profesörlerden oluşan 6 kişilik bisiklet ekibi, PAB’ın Türkiye genelinde kullanılan logosunu çizen isim olan tasarımcı ve yazar Aydan Çelik gibi isimler, etkinliğe katılarak pedal çevirecek ünlü isimler arasında yer alıyor.

 

Editör: TE Bilişim