Yalova Mimarlar Odası, Yalova Belediyesi ve Çınarcık Belediyesi önderliğinde akademik odaların da katılımı ile sağlanan birliktelikle kentin sorunları tespit edilecek ve bu sorunların ortadan kaldırılarak Yalova'nın, "Butik Kent" olması için adımlar atılacak.
Yalova'nın sorunlarının ortadan kaldırılmasında, tek bir kurumun değil, ildeki her kurum, kuruluş ve STK'nın elini taşın altına koyması gerektiği mantığından yola çıkan Yalova Mimarlar Odası bu kapsamda Yalova Belediyesi, Çınarcık Belediyesi ile ildeki bir çok akademik oda ve STK'nın da desteğini aldı. Sorunlardan arındırılmış, Butik Bir Kent oluşturulması anlayışı altında, "İlk adım" toplantısı ise Müzeyyenin Sofrası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner ve Murat Kuleli, YTSO Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Bursa Mimarlar Odası eski Başkanı Füsun Uyanık ile akademik oda ve STK temsilcileri de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Mimarlar Odası Başkanı İsmail Hakkı Gültekin, "Hedefimiz Yalova'da sorunların tam bir birliktelikle çözümüne katı sağlamak. Sorunları çözülmüş, modern bir yapılaşmaya sahip, değerleri korunmuş Butik bir Yalova oluşturmaya katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda sorunların çözümünün sadece tek bir kurumun üstüne yüklemenin, o sorunların ortadan kaldırılmasını geciktireceğini, belki de ortadan kaldıramayacağını biliyoruz. O nedenle de birlikteliğin bu anlamda büyük bir gereksinim olduğuna inanıyoruz" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Bu kentin kalitesini yükseltmek lazım" diyerek başladığı konuşmasında, "Bu birliktelikle Yalova'nın dünyanın en modern ve çağdaş kentlerinden birisi olması işten bile değil" dedi.
Salman konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Ben bu düşünceyi ortaya atan herkese teşekkür ediyorum. Ben bunun söylemde değil eyleme dönüştürülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu Yalova'da bir ilk. Buna Yalova'nın ihtiyacı var. Dünyanın en güzel kentinde yaşıyoruz. Bu kentin kalitesini arttırmak, katma değerini yükseltmek lazım. Hatta ve hatta çok iddialı söylüyorum; Bu birliktelik sağlandıktan sonra Yalova'nın Dünyanın en modern, en çağdaş kenti olması işten bile değil"
"Yalova'nın beton kenti olmasını istemiyorum"
Kentin planlaması ile ilgili geçmişten gelen ciddi sıkıntıların da olduğuna vurgu yapan Salman, "Özellikle kentin merkez mahallelerinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Ama bundan sonrası için ben bunların yaşanmayacağını düşünüyorum. Zira ilin nüfusunun ileride daha da artacağı öngörüsüyle planlamaları daha şimdiden yapmaya başladık. Kentin merkez mahallelerini yıkıp yeniden yapma şansımız yok. Bunu yapabilsek Yalova'da ki yaşam standardı çok daha yukarılara çıkar. Bir şeyi daha kararlılıkla söylemem gerek ki; benim belediye başkanlığım süresince, 4 katın üzerine gelecek teklifi meclise getirmem, dikkate dahi almam. Ben Yalova'nın bir beton kenti olmasını istemiyorum. Her ne kadar imara açılacak alanımız az da olsa bundan taviz vermeyeceğim" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim