Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle, Su ve Teknoloji Derneği (SUTEK)’nin koordine ettiği ‘Su ve Çevre Ödülleri’nin 4.sü, Ankara Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir ve İl Belediyelerinin ayrı ayrı olarak değerlendirildiği ödüllerde Yalova Belediyesi,  İl Belediyeleri içinde ‘Çevre Dostu Şehir’ ödülüne layık görüldü.

Bir Çok Çevre Yatırımı Değerlendirildi

Tüm kentlerde incelemelerde bulunan Su ve Teknolojileri Derneği (SUTEK) Bilim Kurulu kentlerde bulunan park sayıları, yürüyüş yolları, çevre düzenlemelerine, bisiklet yolları, kent aydınlatmaları, yol yapımları, yeşil alan üretimi ve ağaçlandırma çalışmaları konularını değerlendirdi. Tüm bu değerlendirmeler sonrasında Yalova Belediyesi yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi.

Kurul, Yalova’da yaptığı değerlendirmede ise park sayıları, yürüyüş yolları, çevre düzenlemelerine, bisiklet yolları, kent aydınlatmalarına ilave olarak Yürüyen Köşk ve Doğu Sahil Bandı düzenlemesi, 80 bin metrekare yol yapımı, 100 bin metrekare Yeşil Alan Üretimi ve 10 Bin Adet Fidan Dikimi gibi çalışmaları da göz önünde bulunduruldu.

“Farkındalık Yaratıyoruz”

İnsana ve doğaya yatırım yapan belediyeleri kutlayan Su ve Çevre Komite Kurulu Başkanı Melih Furkan Yapalak; “Su ve çevre kaynaklarının sürdürülebilirliğine ve gelişimine önem veren, insana, doğaya ve suya duyarlı çalışmalar gerçekleştiren tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ödüller ile yerel yönetimler tarafından suyun verimli kullanılmasını, sağlıklı dağıtımını ve aynı zamanda çevre konusunda da farkındalık yaratılmasını amaçlıyoruz” dedi.

“Yalova Çevre ve Doğa Kenti”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yalova çevre ve doğa kenti özelliği taşıyan bir kentimiz. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren bu özelliğini korumaya özen gösterdik. Hatta bunun üstüne yapmış olduğumuz çalışmalarla çevre ve doğaya sahip çıktık ve bu özelliğini daha da arttırdık. Yapmış olduğumuz parklar, yürüyüş yolları, çevre düzenlemeleri ve ilimizin markası olan Yürüyen Köşk’e verdiğimiz önemle kentimize yeni bir vizyon kattık” dedi.

“Yalova’da Büyük Çevrecilik Dersi Verilmiştir”

Yalova’da bulunan Yürüyen Köşk’ün bir çevre abidesi olduğunu belirten Başkan Salman; “Yalova 850 kilometrekare ile ülkemizin en küçük kenti ancak en büyük çevreci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de kentidir. Yalova bu özelliğini ise Yürüyen Köşk’ten almaktadır. Yürüyen Köşk’ün yapımı esnasında ve şuan 400 yaşında olan çınarın dalının kesilmemesi için Gazi Mustafa Kemal köşkün yürütülmesini istemiştir. Yapmış olduğu bu duyarlılıkla dünyaya büyük bir çevrecilik dersini Yalova’dan vermiştir” dedi.

“Bu Ödülü Ekibim ve Yalova Adına Alıyorum”

Bu ödülü ekibim ve Yalova adına almaktan mutlu olduğunu belirten Başkan Salman; “Son 4,5 yılda böyle çalışmalarımız sonuncunda kentimize birçok ödül kazandırdık. Almış olduğumuz ödüllerin hepsi bir ekip çalışmasıyla gerçekleşti. Özellikle ‘Çevre Dostu Şehir’ ödülünü layık gören Orman ve Tarım Bakanlığının destekleriyle bu organizasyonda büyük emeği olan Su ve Teknoloji Derneğine ekibim ve Yalova adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim