Yalova Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD )İlk Olağan Genel Kurulunu Cumartesi günü TİGEM 3. Kapıda gerçekleştirdi. Dernek üyelerinin katılım gösterdiği Gene Kurulda Şenel Bilgin Başkan olarak göreve getirildi.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul Toplantısı faaliyet raporlarının okunması , maliyet raporlarının sunulması ile devam etti. 
Divan Başkanlığını Fatma Evsen’in yaptığı Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Yalova CKD Başkanı Şenel Bilgin “Biz Cumhuriyet Kadınları olarak yaşanılanların ve yaşatılmak istenenlerin farkındayız. Bugün vatan topraklarımız işgal altındadır. Vatan topraklarımızın Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi işgali bir yerden başlamış bulunmaktadır.  Bu bir süreçtir. Hiçbirimiz kendimizi kandırmayalım, avutmayalım. Bu gidişin sonu eğer vatanımıza sahip çıkmazsak şeriattır. Kadının her alanda aşağılanmakta olduğunu, hergün gazetelerde herhangi bir sebeple öldürüldüğünü görmekteyiz. Bunu artık kanıksamış durumdayız. Bunların önüne geçmek , vatanımıza sahip çıkmak, hepberaber güç birliği oluşturmak için Atatürkçü ve Cumhuriyetçi Kadınlarımızı aramıza görmek istiyoruz. Bizimle birlikte bu yolda yürümek isteyen kadınlarımızı Fevzi Çakmak Mahallesi Fırın Sokak’da yer alan derneğimize bekliyoruz. Beni bu göreve layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, herkes için hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Açık oylama usulü yapılan ve oy birliği ile kabul gören toplantıda Yalova Cumhuriyet Kadınları Derneği’nde Şenel Bilgin Başkanlığa getirilirken, Derneğin Yönetim Kurulu’nda İlknur Ertuğrul (Başkan Yardımcısı) , Fatma Jülide Keskin, Ayşe Yılmaz, Gülseren Şahin isimleri yer aldı. Yönetim Kurulu yedek üyelerde ise, Ayşe Günsür, Gülfere Kır, Sema Ertuğrul,  Duygu Biçer ve Şenay Çelik bulundu. 
Denetim Kurulu asil üyelerinde  Ayşe Nilgün Metingü, İbrahim keskin, Leyla Beşyurt isimleri bulunurken, yedeklerinde ise Begüm Sultan İşbilen, Ayle Akgeyik ve İlknur Gürsoy yer aldı. 
Editör: TE Bilişim