TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Yalova’nın ve özellikle Termal ilçesinin çok büyük tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğunu dile getirerek, “Yalova’yı dünyaya tanıtmak lazım” dedi. Ulusoy bu anlamda Yalova’ya her türlü desteği vereceklerinin de altını çizdi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu ziyaret etti.  Ulusoy’un ziyaretinde; Yalova ve özellikle Termal, Ortadoğu turizmi ve Atatürk'ün Yalova'daki eserlerinin ve hatıralarının turizmde bir ürün olarak değerlendirilmesi ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunurken şöyle konuştu, “Yalova'daki Bizans ve Osmanlı'nın eserlerini gün ışığına çıkararak, dünyaya tanıtmak gerekir. Bu turizm değerlerini gün ışığına çıkarmak ve kıymetini bilmek başta ili yönetenler olmak üzere hepimizin görevi. Yalova, Türkiye'nin turizm pastasından mutlaka daha fazla pay almalı. Yalova ve Yalovalılar daha iyi ve güzel şeyleri hak ediyor.”

 Yalova ve özellikle Termal, Ortadoğu turizmi ve Atatürk'ün Yalova'daki eserlerinin ve hatıralarının turizmde bir ürün olarak değerlendirilmesi ile ilgili vurgular yapan Ulusoy, “Sadece bu güzel kent için, ‘Yalova Benim Kentimdir’ demiş. Biz TÜRSAB olarak Yalova'ya destek verip, sahip çıkmayacağız da nereye sahip çıkacağız. Burası turizmin göz bebeği, termal ve sağlık şehri, altında bir tarih yatıyor. Yalova'daki Bizans ve Osmanlı'nın eserlerini gün ışığına çıkararak, dünyaya tanıtmak gerekir. Bu turizm değerlerini gün ışığına çıkarmak ve kıymetini bilmek başta ili yönetenler olmak üzere hepimizin görevi. Yalova, Türkiye'nin turizm pastasından mutlaka daha fazla pay almalı. Yalova ve Yalovalılar daha iyi ve güzel şeyleri hak ediyor. Yalova, yüzünü turizme dönmesi gereken bir ildir” dedi.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yüksel'in de hazır bulunduğu ziyarette, TÜRSAB Yalova BYK Başkanı Ahmet Başol Haraç ve BYK yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Toplantının ardından TÜRSAB Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Başol Haraç, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy,'a Atatürk'ün Yürüyen Köşk maketini hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim