Yalova El Sanatları Derneği TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından eş zamanlı düzenlenen ‘2. Rising City Gayrimenkul ve 15. İnşaat Fuarı'na katıldı.
19-23 Nisan’da TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara, 30 ülkeden 52 bin 225 kişi ziyaret etti. Fuara el sanatları konusunda katılan tek dernek olan Yalova El Sanatları Derneği, eserlerini 52 bin kişiye tanıtma imkanı buldu. Gayrimenkul ve inşaat ile ilgili yapılan projeleri yakından görmek için fuara gelen yerli ve yabancı vatandaşlar, derneğin Yalova’da özel olarak hazırladığı eserlere yoğun ilgi gösterdiler. Yaklaşık 700 eserin bulunduğu stantları ziyaret eden vatandaşlara bilgiler veren Yalova El Sanatları Derneği Başkanı Osman Nuri Gürsesli, Türkiye’den özel olarak davet edilen tek dernek olduklarını ve bu yüzden oldukça gururlu hissettiklerini söyledi. Gürsesli, dernek üyeleri Yrd. Doç Nursel Karaca, Emine Kulaber ve Süreyya Sapin’i hazırladığı çini eserleri tanıttıklarını ve fuarda güzel tecrübeler edindiklerini dile getirdi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü tarafından gelecek yıl için yeniden davet aldıklarını söyleyen Gürsesli, “Bursa’da gerçekleştirilen fuara tek dernek olarak biz katıldık, bu açıdan çok mutlu hissediyoruz. Bize ayrılan alan da olduk büyüktü ve 700 eserimizi tanıtma imkanı bulduk. Fuarda önemli bir iz bıraktığımızı düşünüyorum. Güzel çalışmalara imza atarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kadar bilgi ve eseri mezara götüremeyeceğimiz için görevimiz bunları en iyi şekilde karşımızdaki kişilere anlatmak ve tanıtmak. Dernek olarak da artık aile gibi olduk. Derneğimiz günden güne gözle görülür bir şekilde büyük yol kat ediyor. Biz de bilgilerimizi ve eserlerimizi herkesle paylaşıyoruz ve tüm Yalovalılara kucak açtık” dedi.

 

Editör: TE Bilişim