Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ilin ülkenin en güvenli illerinden birisi olduğunu söyledi. Süvari Yalova'da ki suç oranlarında bir önceki yılın ilk 6 ayına oranla 2015 yılında %11 düştüğünü dile getirdi.
Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari Emniyet Lokalinde basın mensupları ile bir araya geldi. Burada Yalova ve Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Süvari Yalova'nın ülkenin en güvenli illerinden birisi olduğunu söyledi. Bunda halkın polisle ortaya koyduğu dayanışmanın büyük bir önemi olduğuna dikkat çeken Süvari, "Yalova Türkiye'nin en güvenli illerinden birisi. Diğer illerle kıyaslandığında üst ligde yer alan bir yer. Emniyet açısından bakıldığında çok büyük bir sıkıntı yaşanmıyor. Vatandaşın duyarlılığı ve 155 ihbarları bizi memnun ediyor. Her yerde polis olmadığından vatandaşla sağladığımız bu işbirliği bir çok olaya müdahaleden çözümlenmesine kadar olumlu yansıyor. Yalova halkının provokasyonlara kapılmaması da burasını diğer illerdeki olumsuzlukların yaşanmasından uzak tutuyor. Vatandaş desteği olmadan biz ne kadar donanımlı da olsak bir şey ifade etmez. Vatandaş desteği bir ilin güvenliğinde şarttır. Biz esnaflarımızla da belirli periyotlarla toplantı yaparak bizden olan taleplerini dinliyoruz. Belediye yetkilileriyle de toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bütün bunlarda ilin güvenliğine olumlu yansıyor" dedi.
Suçlarda %11 Düşüş Var
Yalova'da suç oranlarında yaşanan düşüşte vatandaşları memnun etti. İlde bir önceki yılın ilk 6 ayına kıyasla işlenen suçlarda  %11'lik bir düşüş yaşandığının altını çizen Süvari, "2014 yılının ilk 6 ayı ile 2015 yılının ilk 6 ayının verilerini incelediğimizde il merkezinde işlenen toplam suç oranlarında %11'lik bir düşüş var.  Suçları kendi içerisinde incelediğimizde kişilere karşı işlenen suçlarda %12'lik bir artış var ki bunlar tehdit, hakaret, kasten yaralama gibi suçlar yer alıyor. Mala karşı işlenen suçlar olarak baktığımızda ki bunda da büyük bölümünü hırsızlıkların oluşturduğunu görürüz. Bunda da bir önceki yılın 6 aylık dilimine göre %40'lık bir düşüş var" diye konuştu.
Emniyetten Minibüslere Sivil Takip
Yalova'da toplu taşıma denetimlerinde de yeni bir uygulamaya başladıklarını dile getiren Süvari, "Yalova'da toplu taşımanın büyük bölümü minibüsler sayesinde gerçekleşiyor. O nedenle minibüslerle yapılan taşımanın belirlenen kurallara uygun yapılmasını çok önemsiyoruz. Bunun sağlanması için de 2 aydır yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Sivil kıyafetli bir polis yolcu olarak minibüse biniyor ve minibüsü hat boyunca takip ediyor. Bunda ayakta yolcu alımında tutun da, duraklara riayete, şoförün telefonla konuşmasından, müşteriye karşı davranışına kadar her açıdan notlar tutuluyor. Sonra aynı sivil polis minibüs şoförüne son durakta kendisini tanıtarak o taşıma süresi içerisinde tespit ettiği yanlışlıkları, kural hatalarını söylüyor. Bunlardan uyarılması gerekenler uyarı ile ceza gerekenler ise kanunun ön gördüğü ceza ile cezalandırılıyor. Şoförler şunu bilmeliler ki emniyet her an onları gözlüyor. Tabi bunda ne olursa olsun çözüm oda ya da kooperatiflerin kendi şoförlerini eğitmeleridir. Biz bu konuda da odalara ve kooperatiflere görüşlerimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu.
Arapça, "Çöp Atma" Tabelaları Geliyor
Yalova'da Irak ve Suriye'den gelen mültecilerin yanısıra Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin sayısında da ciddi bir artış olduğunu belirten Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, "Şehrin parklarında, halkın yoğun olduğu noktalarda Suriye, Irak ve diğer Ortadoğu ülkelerinden gelen insanların oturduklarını, yiyip, içip çöplerini sağa sola attıklarını görüyoruz. Her ne kadar bu polisin işi olmasa da ildeki tüm kurumlarla koordineli çalışabilmek adına belediyeye bir teklif sunduk. Parklar ve halkın yoğun olarak bulunduğu noktalara Arapça, 'Çöp atılmaz' tabelaları yerleştirilmesini istedik. Bunun da şehrin temizliğine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.
Şüpheli Paketlere Anında Müdahale
Süvari ilde her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için şüpheli paket ihbarlarına da anında uzman ekiplerle müdahale ettiklerini söyledi. Bu konuya çok hassas yaklaştıklarına vurgu yapan Süvari, "Yalova'da gelen şüpheli paket ihbarlarını kesinlikle hafife almadan derhal gereğini yapıyoruz. Belirtilen noktada tüm güvenlik önlemlerini alıyor, uzmanlarımız tarafından inceleme yapılarak fünyeyle patlatılması gerekenleri de patlatıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim