İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Yalova-Gemlik arası kullanılmaya başlandı. Karayolundan 50 dakikada gidilen Gemlik'e otoyoldan 20 dakikada ulaşılabiliyor.  
Asrın projesi olarak adlandırılan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete giren 40 kilometrelik Gemlik-Altınova bölümünü sürücüler kullanmaya başladı. Dört kavşak bölgesiyle, 3'er şeritli 2 tüpten oluşan ve 3 bin 500 metrelik tünel ile Türkiye'nin otoyollar içerisindeki en uzun tünellerinden birine sahip olan yeni otoyol, daha önce 50 dakikada gidilen Gemlik ile Altınova arasını 20 dakikaya indirmiş oldu. Araçlar için oldukça konforlu bir sürüş sağlayan yolda geçiş ücretleri ise Gemlik-Altınova arası 8.35 lira, Gemlik-Orhangazi arası ise 2.90 lira olarak belirlendi.
Köprüden sonra İzmir ve diğer iller arası bu fiyatlara göre ayarlanacaksa "yandık" diyen sürücüler ise,"40 kilometre için çok büyük bir para.Eğer bu kilometreye göre,Bursa, Balıkesir,Manisa ve İzmir hesaplanacak olursa  yandık demektir.Kimse bu yolu kullanmak istemez.Bu fiyat belirlemesine neye göre yapılıyor.Köprü fiyatı 35 dolar artı KDV olunca da İzmir'e gitmek bir hayli tuzlu olacak.Fiyatlara gösterilen tepkiyi bu 8.35 lirayı duyunca haklı bulduk" dediler
Editör: TE Bilişim