Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova'nın huzur ve doğa kenti kimliğini koruması gerektiğini söyledi. Salman, "Yalova kongre, fuar ve seminer merkezine dönüştürülmelidir" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova'nın en büyük zenginliğinin 3 büyük metropolün arasında %59'u tescilli orman olan doğasının olduğunu dile getirdi. Yalova'nın denize paralel uzanan ormanlarıyla bir doğa ve huzur kenti olduğunu ve hep böyle bilindiğini hatırlatan Salman bu kimliğin mutlaka korunması gerektiğinin de altını çizdi.  Salman, "Yalova 839 kilometrelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en küçük ili. Daha 20 yaşında genç bir il. Yalova bir huzur ve doğa kenti. Ve bu kimliğini mutlaka koruması gerekiyor. Bu kentin %59'u tescilli ormanlarla kaplı. Bütün kent denize paralel uzanan ormanlarla bezeli. Yeşil ve mavinin bu kadar uyum içerisinde olduğu çok nadir yer vardır. Buna bir de Termal su kaynakları eklendiğinde Yalova bırakın Türkiye'de Dünya'da benzerine az rastlanan bir il. Bütün bunları Bizans döneminden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir de tarih eklediğinizde bu kentin ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğu daha da açık olarak görünür. Türkiye'nin kalbi Marmara Bölgesinde, 3 büyük metropolün ortasında adeta bir cennet olan bu il körfez köprüsünün tamamlanması ile birlikte İstanbul'a ulaşımını 15 dakikaya indirecek. Sabiha Gökçen Hava Limanına ulaşmanız 30 dakikayı geçmeyecek. Bu anlamda bakıldığında Sabiha Gökçen artık Yalova'nın hava limanı gibidir. Zira İstanbul'dan buraya ulaşmanız saatler alıyor.  Bütün bu artıların çok detaylı düşünülmesi ve Yalova'nın sahip olduğu bu kimliğin korunması çok önemlidir" dedi.
"Yalova Fuar ve Kongre Merkezi Olmalı"
Yalova'nın bu avantajlarının Fuar, Kongre ve Seminer Merkezlerini bünyesine alarak değerlendirmesi gerektiğine değinen Salman, "Yalova'da tarım var ama Tarım Kenti değil. Sanayi kenti de değil. Tam olarak turizm kenti özelliğine de tam olarak kavuştuğunu kimse söyleyemez. O nedenle Yalova kimliğini mutlaka  Fuar, Kongre ve Seminer Merkezi olarak oturtmalı. Buna yönelik yatırımcıları mutlaka Yalova'ya çekmeliyiz. Yalova'nın doğa ve huzur kenti kimliğinin korunmasının tek yolu da budur. Çevremizde bunalan 3 büyük kentin ortasında yer alan Yalova kısa süre içerisinde buna yönelik altyapıyı da sağlamalıdır. Bu en az 2-3 bin kişiye de iş istihdamı sağlayacaktır. Ulaşım sorunu olmayan doğayla iç içe bu kentte düzenlenecek, Fuarlar, kongre ve seminerler binlerce kişiyi buraya çekecektir" diye konuştu. 
İstanbul'a Deniz Dolmuşu
İstanbul, Bursa ve Kocaeli illeri ile Yalova arasında ulaşım sıkıntısı olmadığını vurgulayan Salman, "Gerekirse İstanbul'da ki gibi Yalova ile İstanbul arasına deniz dolmuşu seferleri konabilir ve bu sayede deniz yoluyla ulaşımda daha aktif hale gelebilir. Ayrıca buraya gelen vatandaşların fuar, kongre ve seminerlerden artan zamanlarını değerlendirecekleri eğlence merkezlerine de ihtiyaç var. İlde buraya gelecek olan vatandaşların kalacakları otellere de ihtiyaç var. Bunlarında planlanması ve gerekli adımların atılması şart" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim