İHH İnsani Yardım Vakfı, “Ramazan 2012” çalışmalarına “Ramazan’da İyiliğinize Bereket” sloganıyla start verdi. Ramazan iklimiyle bereketlenecek yardım çalışmaları tüm Ramazan ayı boyunca sürdürülecek.

 

Yalova İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Uğur Hakan TAN yaptığı açıklamada: “Yalova İHH olarak, Ramazan ayında Somali’deki yardım faaliyetlerine katılacağız. Somali’de açlık ve susuzluk çeken mağdur durumdaki  kardeşlerimize,  yetimlerimize iftar verilecek ve kumanya dağıtımı yapılacak. Ayrıca oradaki acil ihtiyaçlar tespit edilerek,  hayırsever halkımızın da desteğiyle ihtiyaçları karşılanmaya çalışılacak.

Ramazan ayında, Yalova’da da ihtiyaç sahibi ailelere ve yetim ailelerine kumanya dağıtımı yapılacak. Yetim Çocuklara kırtasiye seti hazırlanacak ve hediyeler verilecek.

Tüm Yalova halkını rahmet ve bereket ayı ramazan’da küresel iyilik hareketimize desteğe bekliyoruz. İHH aracılığıyla yardım ve bağış yapmak isteyen kardeşlerimiz; ‘kumanya seti bağışlayabilir’, ‘gezici aşevimizde iftar verebilir’, ‘yetimleri maddi olarak destekleyebilir ya da bayramlık hediye edebilir’, ‘çocukları hediye paketleri ile sevindirebilir’, ‘zekât, fitre ve sadakalarını ihtiyaç sahiplerine vakfımız veya derneğimiz aracılığıyla ulaştırabilir’ ya da ‘öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilir.’Komşusu açken tok yatmayan bir medeniyetin çocukları olarak biliyoruz ki, Sıkıntılar ve zorluklar paylaşıldıkça azalır. İnşallah, dünyanın beş kıtasındaki kardeşlerimizle beraber iftar açıp, barış ve adaletin hâkim olduğu bir dünya için birlikte dualar edeceğiz” dedi.

 

“İyi insanlar bizi hiç bırakmasa keşke”

Geçtiğimiz yıllarda Somali’nin başkenti Mogadişu’da İHH’nın düzenlediği bir iftar programına katılan Somaya Osman Ali adlı çocuk, dayanışmanın ve kardeşliğin yansımasını en güzel ve saf şekliyle şöyle anlatıyor:“Sahurda suyumuz azdı, ama bu sefer kuyudan çekmeyi unuttuğumuz için. Annem evdeki suyu hepimize paylaştırdı. Çok susadım ama bu susuzluğa dayanabilirim. Çünkü annem akşam iftara davetli olduğumuzu söyledi. İlk defa bir yere iftara gideceğim. Bu iftarı Türkiye’deki Müslümanlar düzenlemiş. Kardeşlerim, annem, hepimiz bu iftara gideceğiz. Keşke babam da görebilseydi. Bugün çok kalabalık olacakmışız iftarda. Çok heyecanlıyım. Annem eve getirmemiz için de bize yiyecek vereceklerini  söyledi, hem de bir ay boyunca yetecek kadar yiyecek. Ben onları çok merak ediyorum. Babam, Allah’ın Müslümanların yardımlaşmasını istediğini söylerdi. Babam olsaydı o da iftara gelir, bunu görür ve çok sevinirdi. Ramazan keşke bitmese, bu iyi insanlar bizi hiç bırakmasa keşke.”

 

İHH 2012 Ramazan çalışmasında; İftar programları, Kumanya dağıtımı, Gezici aşevi ile iftar programları, Yetimlere ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık, Zekât ve sadaka yardımları, Eğitim yardımları yer alıyor.

Bir kumanya paketi: 70 TL

Ramazan çocuk paketi: 30 TL

Bir çocuk için bayramlık giysi: 80 TL

Bir kişi için iftar bedeli: 5 TL

Bir öğrenci için kırtasiye seti bedeli: 40 TL

 

Yalova İHH İnsani Yardım Derneği faaliyetleri hakkında bilgi almak ve yardım faaliyetlerinde yer almak isteyenler için;

Telefon : 226 812 8484                                  cep:         0 535 6872526

e-mail:    [email protected]                    website:  http://yalovaihh.org/

Adres:   Fatih Caddesi Zambak Sokak No:3 YALOVA

Editör: TE Bilişim