Yetkililer tarafından düzenlenen ÇED toplantısı, köylülerin protestosu üzerine yapılamadı. Şen Madencilik adlı şirket tarafından, Odaköy'de bulunan ve yaklaşık 25 yıl kömür madeni olarak işlettiği bin 500 dönümlük alana "1. ve 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi" kurarak işletmek için proje hazırlandı ve ÇED toplantısı düzenlendi. 

Ancak toplantıyı köy meydanında bir araya gelen köylülerin protestosu üzerine ÇED yapılamadı. Toplantının yapılamadığına dair tutanak düzenlendi. Odaköy Muhtarı Ali Özcan, köylerinin sınırlarında bulunan kömür madeni sahasının katı atık tesisine dönüştürüleceği hakkında bugüne kadar herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını söyleyerek, duyumlar sonucu yaptıkları Betvakti araştırmada, söz konusu projenin daha önce Yalova'da uygulanmak istendiği, ancak tepkiler üzerine vazgeçildiğini öğrendiklerini anlattı.

Muhtar Ali Özcan, Balıkesir, Bursa, Manisa, İzmir, Sakarya, Kütahya, Çanakkale, Yalova, İzmit ve İstanbul’daki bazı fabrikaların kimyasal atıklarıyla, otomotiv, makine, tekstil, elektronik, metal, çelik, lastik gibi sektörlerdeki sanayi kuruluşlarının atıklarının depolanacağı tesisin kurulmasının bölgedeki tarım ve hayvancılığı bitireceğini söyledi. Dursunbey Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz da, “Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere sahip değiliz. Ancak burada uluslararası bir atık şirketinin toplayacağı zehirli atıkların toplanarak depolanacağı belirtiliyor. Bunu kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil” açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim