AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel Yalova'nın Kurtuluş mücadelesinin öncüsü olan illerden birisi olduğunu söyledi.
Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Demirel mesajında, “Kurtuluş Savaşı’nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, bağımsızlığı adına şanlı bir direniş göstermiştir.

Anadolu’nun her bir köşesinde verilen bu direnişin sergilendiği yerlerden biri de Yalova’dır. Yalova, Kurtuluş Savaşımızın ardından da zaman zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün misafir olduğu ve onun ‘Kurtuluşa Öncü’, ‘Benim Kentim’ övgülerini aldığı bir ilimizdir. Her zaman tarih sahnesinde var olan Türk Milleti açısından kurtuluş mücadelesinin anlam ve öneminin son derece büyük olduğunu belirten Demirel “Bu müyük mücadelenin en başından itibaren düşman kuvvetlerine karşı koyarak şehrimizin kurtuluşuna vesile olan Yalovalı şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyorum"

 

Editör: TE Bilişim