Yalova Güç Birliği kongre sürecini başlattı. Bu kapsamda kongre 19 Ocak 2018 tarihinde Yalova Belediye Meclisi Salonunda gerçekleştirilecek. Kongre hakkında bilgi veren Yalova Güç Birliği Derneği Başkanı İlhami Başkan, “Yapılacak kongrenin amacı Yalova sevdası olan, Yalova’nın geleceğini doğru planlamak olan, Yalova’ya aidiyet duygusu ile bağlı olan, sosyal ve kültürel değerlerini ön planda tutan, Yalova’da kardeşlik duygusunu şehirden köye, köyden şehre bütünlük içerisinde gerçekleştiren hemşerilerimizin ve derneklerimizin büyük buluşmasını gerçekleştireceğiz. Bu buluşma sonrasında, Yalova’nın kısa, orta ve uzun vadede kalkınma hedeflerine yönelik Yalova Valiliği, Belediyeler, Yalova Üniversitesi ile işbirliği programları hedefleniyor. Birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi uyumlu bir Yalova istiyoruz. Ortak paydamız Yalova’dır” dedi.

“Rol model olacağız”

Yalova Güç Birliği’nin kongrenin hemen sonrasında federasyon olmak istediğini de dile getiren İlhami Başkan, “Federasyon olmak için çalışmalara başlıyoruz. Kurduğumuz bu model Türkiye’ye rol model oldu. Bir çok il arayıp bizim tüzüğümüzü istiyor. Hatta federasyon çalışmalarımızı duyunca bu yapıya dahil olmak da istiyor. Federasyonun adını Güç Birliği Federasyonu olarak düşünsek de henüz bir karar vermedik” dedi.

Geniş katılım bekleniyor

Yalova Romanlar Derneği, Yalova Siirtliler Kültür Vakfı, Yalova Kırımlılar Derneği, Yalova Mardinliler Derneği, Yalova Giresunlular Derneği, 8 Mart Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği, Yalova Sivaslılar Derneği, Yalova Konyaklar Derneği, Yalova Altınova Balkan göçmenleri Derneği, Yalova Çiftlikköy Balkan Türkleri derneği, Yalova Çerkez Birliği Derneği, Yalova Çiftlikköy Kırımlılar Derneği, Yalova Bayburtlular Derneği ve Yalova Kantinciler Derneği, Yalova Kasaplar Derneği, Yalova Rumeliler Derneği, Batı Trakya Derneği. Selanik Mübadele Derneği, Mardinliler Derneği, Yalova Karadenizliler Derneği, Yalova Şehir Kulübü ve Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin katılımı ile Yalova’da oluşacak Federasyon ve Konfederasyonun ilk adımı olan Yalova Güç Birliği Derneği’nin kongresine Yalova halkının geniş katılım göstermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim