Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Selim Işılak, Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu'nun Türkiye'de ilk kez "Ders Başlıyor" sloganı ile gerçekleştirilecek olan, "Kantin İşletmecileri Eğitimi" için pilot il seçtiğini söyledi.
Yalova Türkiye'de bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Yalova, Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu tarafından kantin işletmecilerinin eğitimleri anlamında pilot il seçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Selim Işılak, "Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan'ı ziyaret ettik ve bir eğitim protokolü imzaladık.  İlimizde kantin işletmeciliği ile uğraşan esnafların belge ve bilgi anlamında eksiği olanlara yönelik, kurs açıyoruz. Bu kurslar, Psikoteknik, hijyen ve sanitasyon, İletişim, gıda teknikleri, açık alan ve kantin işletme belgesi, satış teknikleri ve gıda güvenilirliği konuların içerecek. 15 gün sürecek olan eğitim Mazlum Palabıyık İlkokulu'nda gerçekleştirilecek. Eğitimler 15'li gruplar halinde gerçekleştirilecek ve eğitimi tamamlayanlar sınava girecekler. Bu sınavda başarılı olan kantincilere belgeleri verilecek. Kayıtlar devam ediyor. Eğitime katılmak isteyenler 0553 260 48 86 nolu telefondan bize ulaşabilirler" dedi.
Osmanoğlu Yalova'ya gelecek
Bu eğitimin başlangıcının startını ise Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyon Başkanı Vahap Osmanoğlu verecek. Osmanoğlu'nun önümüzdeki hafta Yalova'ya geleceğini belirten Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Selim Işılak, "Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyon Başkanı Vahap Osmanoğlu Türkiye'de ilk olacak olan, Kantin İşletmeci Eğitimi ile ilgili olarak Yalova'yı pilot il olarak belirledi. Kendisi Yalova'ya da gelecek. Hatta Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı da ziyaret edecek. Hedefimiz bu eğitimin startını da Valimiz Tuğba Yılmaz ve Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyon Başkanı Vahap Osmanoğlu'nun birlikte vermeleri. Burada yapılacak eğitim sonrasında tüm Türkiye'deki kantinciler eğitimden geçirilmeye başlayacak" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim