Yalova Seyahat Kayyum Heyeti başkanı Kenan Engin, Yalova Seyahat'in borçlarının önemli bir bölümünün ödendiğini duyurdu. Engin, "Haziran ayında Yalova Seyahat’i kongreye götüreceğiz" dedi.
4 milyonluk dev bir borçla kayyuma devredilen Yalova Seyahat'te işler hızla iyiye gidiyor. Kayyum heyetinin yaptığı çalışmalar ve aldığı ekonomik tedbirler meyvesini vermeye başladı. Yalova Seyahat'in borçlarının önemli bölümü ödenirken, oturtulan sistem ve sağlanan düzenli ekonomik tablo sayesinde Yalova'nın en eski ve köklü firması olan Yalova Seyahat'te işler rayına girmeye başladı. Konuyla ilgili bilgiler veren Yalova Seyahat Kayyum Heyeti Başkanı Kenan Engin, "Yalova Seyahat, Yalova’nın en önemli markası ve kurumudur.,Gerek kayyum heyeti, gerek seçilmişler, gerekse de atanmışlar bu sorumluluk duygusunda hareket etmektedirler. Çabalarımızın kısa süre içinde sonuç çıkması da  Kayyum heyetinin başarısı ve bu konuda Yalova’da oluşan konsensüsün başarılı bir şekilde hayata geçmesidir. Bizim sorumluluğumuz Yalova Seyahat’in kurumsa yapısını işler ve işlevsel hale getirmektir.  Haziran ayında Yalova Seyahat’i kongreye götüreceğiz. Çok iddialıyız. Yalova Seyahat  tepeden tırnağa değişecek, olumsuz imajdan sıyrılıp yeni bir dönem ve yeni bir anlayışla hizmet verecek. Kayyum heyeti olarak Kooperatif üyelerinden oluşan 5 kişilik bir denetim Komisyonu kurduk. Bu komisyon en küçük bir ihbarı, şikayeti yada herhangi bir olumsuzluğu derhal yönetime iletecek. Yeni yapıda şeffaflık ve denetlenebilirlik  vazgeçilmezimiz olacağı gibi yönetim de bu doğrultuda etkin kılınacak” dedi.
Yalova Seyahat otobüslerin tek tek yenilenmeye başlandığını, kısa bir süre içinde tüm araçların modern araçlardan oluşacağını ve Türkiye’nin 80 iline hizmet götüreceklerini belirten Engin, "Yeni yapılanmayla birlikte Yalova seyahatte 331 üyeden 76 üyeye indik. Araç sahibi olmayanlar Yalova Seyahat’e üye yapılmış, ayrıca üye yapılmakla kalınmamış  kongrelerde oy da kullanmışlar. Yani Yalova Seyahatte kayıt dışı bir yapılanma vardı. Bu yapıdan kurtulduk. Yalova Seyahat üzerindeki tüm hacizler kaldırıldı. Yol belgeleri normale döndü. Yaz sonuna kadar Yalova Seyahatin borcunun büyük bölümü de ödenmiş olacak. Gerek şoförler, gerek muavinlere yönelik müşteri memnuniyeti için sürekli eğitim ve seminerlerimiz olacak. Amacımız, Yalova Seyahati sadece Yalova’da değil, Türkiye’nin bir gözbebeği yapmaktır.  Yalova Seyahat'e bir kurumsal kimlik kazandırılması gerektiğini söylemiştik. Bunun için çalışıyoruz. Yalova Belediye Başkanı Sayın Salman’dan, Yalova Emniyet Müdürlüğünden, Odalardan ve diğer kurumlardan çok büyük destekler aldık ve bu desteklerde halen devam ediyor" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim