Yalova Belediye Meclisi il merkezinde taşıma yapan M serisi minibüs ve otobüslerin taşıma esaslarını içerek Çalışma Hizmet Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Bazı maddelerde yapılan değişikliklerle 26 maddeden oluşan yönetmelik 21 maddeye çekildi. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Ulaştırma Komisyonu Başkanı Fahrettin yıldız, "Bu yönetmeliğin günümüz şartlarına göre güncellenmesi gerekiyordu. O nedenle yönetmelikteki bazı maddeleri yenilerken tekrarlanan bazı maddeleri de yönetmelikten çıkardık. Yönetmelik böylece daha sade ve anlaşılır bir hale geldi" dedi. 

Yönetmelikte yapılan değişikliklerde öne çıkan bazı maddeler ise şu şekilde;
Minibüslerde bugüne kadar aranan 5 yaş şartı, 7 yaş olarak değiştirildi. Tektip tabela zorunluluğu getirildi. Siteler-Karamürsel hattında yetki süresi tamamlanan M serisi minibüsler istemeleri halinde şehiriçi ulaşıma dahil edilecekler. Yine Termal hattından çekilen M serisi minibüsler rotasyonlu sistemle şehiriçi taşımaya kaydırıldı. Minibüsçülerde şart koşulan lacivert pantolon ve beyaz gömlek şartı da yerini şoförler temiz kıyafetli ve sakalsız olacaktır ibaresine bıraktı.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle önümüzdeki hafta da sürecek olan meclis görüşmeleri ne 10 Kasım 2014 Pazartesi günü devam edilecek. 

Editör: TE Bilişim