Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova’da özellikle Esenköy tarafında devam eden Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) projelerinden dolayı doğanın tahrip edildiğini söyledi. Bu duruma tepki gösteren Beşli, “Birileri yenilenebilir enerji yapacak ama bir yandan da doğayı katledecek. Bunları denetleyen yok mu?” diye konuştu
Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova’da özellikle Esenköy ve Armutlu tarafında devam eden Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projeleri kapsamında rüzgâr tribünlerinin inşa edildiğini ancak inşa çalışmalarının doğayı katlettiğini iddia etti.
“Yalova sahipsiz değil” diyen Başkan Beşli, denetleyici mekanizmanın bu konuda bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtti. Gerekirse durumu yargıya da taşıyabileceklerini söyleyen Beşli, “Esenköy ve Armutlu bölgelerinde bu RES çalışmaları nedeniyle büyük bir sıkıntı var. Bizim için tarım nasılsa çevre için de aynı şekilde önemli. Buraya şimdi elektrik için rüzgâr panelleri kuruluyor. Bu paneller kuruluyor da oradaki doğaya yazık değil mi? Arazileri ve ormanı mahvetmişler. Ormanın içerisine bildiğin inşaat alanı kurmuşlar. Bunlar kontrol edilmiyor mu? Bu kadar mı başıboş durumdayız? Korkunç bir kıyım ve hasar var. Buna kimse dur demiyor mu? Ya da arkadaş sen ne yapıyorsun? diyen yok mu? Bu işin doğruluğuna bakan, denetleyen yok mu? Tribünlere yol açacağız diyerek bildiğin doğayı katletmişler” dedi.
Tribün alanlarına giden yolların tahrip edildiğini söyleyen Beşli, “Tribünlerin yapıldığı alanlarda ormanlar talan edilmiş. Bu kadar hasar vermeye gerek var mıydı? Hala da faaliyetleri sürüyor. Orman katledilmiş. İlla birileri para kazanacak diye bu kadar müsamaha yapılmaz. Bir an evvel durumuna baksınlar. Katliamı durdursunlar. Kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istiyorum. Bu konuda gerekli tüm araştırmaları da yapacağız. Durumu mahkemeye de taşıyacağız. Denetim mekanizmasının bir an önce harekete geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim