Sendikanın açtığı dava sürerken genelge kaldırıldı

Koncuk’un Bakan Avcı’ya sunduğu dosyaya göre 42 kişinin usulsüz olarak görevlendirildiği İzmir’den sonra Türkiye’de bu genelgeye aykırı olarak usülsüz şube müdürlüğü görevlendirmesinin en fazla yapıldığı ikinci il Yalova. Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2012/44 sayılı genelge ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüklerine belirli şartlarla görevlendirme-atama yapılacağı bildirilmişti. Bu süreçte sendikamız, şube müdürlüğü görevlendirmelerinin iptali için dava açtı ve görevlendirmeler yerine bir an önce ‘şube müdürlüğü sınavı’ yapılmasını istedi. Hukuki süreç devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı hatanın biraz geç olsa da farkına vardı ve genelgeyi yürürlükten kaldırdı. Yürürlükten kaldırılan genelgeye rağmen, birtakım Valilikler tarafından şube müdürlüğü görevlendirmeleri yapılmadı” dedi.

“Görevlendirmeler el altından dilekçelerle gerçekleştirilmektedir”

Koncuk, “Bu görevlendirmeler, el altından dilekçeler alınarak gerçekleştirilmektedir. Bunun sonucu olarak ne yazık ki işin ehli olmayan, liyakatten yoksun kişiler ülkemizde şube müdürü olmaktadır. Sendikamızın bu konuda yaptığı çarpıcı araştırma gerçekleri çok net ortaya koymaktadır. Türk Eğitim-Sen’in Türkiye genelinde yaptığı araştırmaya göre Balıkesir’de 9, Bartın’da 6, Bayburt’ta 10, Burdur’da 14, Çankırı’da 9, Erzincan’da 15, Gaziantep’te 16, Giresun ve Iğdır’da 6, İzmir’de 42, Kahramanmaraş’ta 7, Karabük’te 10, Kars’ta 8, Kütahya’da 7, Manisa’da 13, Mardin’de 16, Muğla’da 17, Niğde’de 4, Nevşehir, Bilecik, Osmaniye ve Samsun’da 1, Ankara ve Edirne’de 2, Aydın’da 3, Sivas’ta 7, Tekirdağ’da 13, Tokat’ta 9, Uşak’ta 8, Yalova’da 19 kişi 29.12.2012 tarih ve 2012/46 sayılı MEB genelgesi yok sayılarak, şube müdürü olarak görevlendirilmiştir. Sendikamızın Bakan Avcı’dan talebi; usulsüz olarak yapılan geçici şube müdürlüğü görevlendirmelerini iptal etmesi ve şube müdürlüğü görevlendirmelerini sınava dayalı olarak yapmasıdır” dedi.

Koncuk, “Bakan Avcı’nın dosyaları titizlikle inceleyeceğine inanıyoruz”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile geçen hafta yaptığı görüşme sonrası Avcı’ya gönderdiği diğer dosyalarda, Şubat ayı öğretmen atamaları ve kadro dışı öğretmen görevlendirmeleri konuları da yer alıyor. Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 21 Kasım 2011 tarih ve 78102 sayılı emirleri uyarınca İl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile Okul Kurum Müdürleri ve Müdür Yardımcıları görevlendirmelerinin yenilenmediğinin belirtilmiş olmasına rağmen, ülke genelinde görevlendirmelerin yenilendiği kaydedilerek, “Bu menfi durum nedeniyle birçok hak sahibi çalışan geri planda bırakılıp, birtakım makamlar ehil olmayan kişiler tarafından yürütülmektedir. Bu konuda yaptığımız çalışmayı da Nabi Avcı’ya sunduk” dedi. Koncuk, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kendisine ilettiğimiz dosyaları titizlikle inceleyeceğine inanıyor, çalışmalarımızı dikkate alacağını umuyoruz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim