Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 88. yıldönümü coşku dolu törenlerle kutlandı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Ben her fırsatta Yalova bu dünyadaki cennet diyorum. Ama Bu cenneti tesis eden kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bunda 88 yıl önce 19 Ağustos 1929'da Yalova'ya gelişinin yıldönümü Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalara Atatürk'ün tüm dünyaya bir çevrecilik dersi verdiği Yürüyen Köşk'ünün önünden başlayan kortejle start verildi. Edirne Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Ardından Kent Müzesinde ki, "Atatürk, Yalova ve Yürüyen köşk" fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelesini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt birlikte kestiler. Ardından sergiyi gezen davetliler Atatürk'ün Yalova'yı yeniden imarına fotoğraf kareleri ile şahit oldular.
Ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda ki törene geçildi. Burada ki törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, KKTC Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile davetliler katıldı.
Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Atatürk'ün Yalova'ya verdiği önemi anlattı. Ulu önderin Yalova'ya, "Benim Kentim" diye hitap ettiğini hatırlatan Salman, "Kentlerin kaderlerinde bazı önemli günler, kırılma noktaları vardır. Yalova'nın 3 kırılma noktası var. Birincisi 19 Temmuz Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşu, ikincisi 17 Ağustos Marmara Depremi, ama bana göre en önemlisi bu kentin kaderini çizen 19 Ağustos 1929 tarihidir. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya ilk gelişi. Atatürk'ün Yalova'ya gelmesi sonrasında bu kenti Selanik'e benzetiyor ve burası ile bir duygusal bağ kuruyor. Atatürk hastalığı nedeniyle son kez ayrıldığı 1 Şubat 1938 yılına kadar 17 kez günü birlik, 27 kez de kalmak için Yalova'ya geliyor. 270 gece 313 gün Yalova'da kalıyor. Yalova ulu önderin İstanbul ve Ankara dışında en çok kaldığı ildir. O nedenle Atatürk Yalova için benim kentim diyor. Ben her fırsatta Yalova bu dünyadaki cennet diyorum. Ama Bu cenneti tesis eden kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk, Burayı öncelikle bir doğa cenneti yapıyor. Termal geleceğin su şehri olacak diyor ve burada önemli çalışmalar yapıyor. Termal Atatürk'ün Yalova'ya en büyük hediyelerinden birisidir. Yine Yalova-Termal arasında Çınarlı Hıyabanı yaptırıp buraya bir kişilik kazandırıyor. Atatürk benim kentim demiş ama bunu laf olsun diye dememiş. Atatürk burayı o kadar sevmiş ki Yalova'yı Cumhuriyetin yazlık baş kenti yapmıştır" dedi.
Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 88. yıldönümü kutlamaları kapsamında Yalova'ya gelen Edirne Belediye Bandosu'da Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi. Vatandaşlar bandoyu konser boyunca sık sık alkışladılar. 

Editör: TE Bilişim