Yalova'nın en büyük ve modern besihanesi olan, Cemal Güleç Besi Tesisi, Yalova'da ki ilk ruhsatlı besi hanesi olma özelliğine de sahip.
Yalova'ya modern bir besihane ve kesimhane kazandırmak için geçtiğimiz yıl kolları sıvayan Güleç Kardeşler ilin ruhsatlı, otomasyonla desteklenen en modern besihanesini hayata geçirdi. Ferhat Güleç, tarafından işletilen besihane 500 hayvan kapasitesi ile de ilin en büyüğü olma özelliğine sahip. 28 bin metre kare alan üzerine oturtulan ve 6 bin metre kare kapalı alana sahip olan tesise ise 17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden Cemal Güleç'in adı verildi. Tesis hayvan sağlığında, müşteri memnuniyetine kadar hiç bir ayrıntı atlanmaksızın tasarlandı. Titiz bir çalışma ile oluşturulan tesiste hayvanlar belirlenen alanlarda salma olarak besleniyor. Tesisin kuruluşundan işletmesine kadar ki süreci hakkında bilgi veren Ferhat Güleç ise, "Güleç Kardeşler, Harun Güleç tarafından aile şirketi olarak, faaliyetine 1979 yılında başlamıştır. Güleç Kardeşler, geçirdiği değişim ve gelişmelerle günümüze kadar gelmiştir. Yarım aşıra yakın sektördeki tecrübesi ve birikimiyle bugün; Harun Güleç ve Oğulları yönetiminde müşterilerimize hizmet vermekte ve büyük projeleri başarıyla gerçekleştirmekteyiz. 38 yıl önce sektöre adım atan firmamız bugün müşterilerimizin en büyük çözüm ortaklarından biri olmakla birlikte kararlılıkla yoluna devam edecektir. Sürekli Hizmet, Sürekli Kalite anlayışı ile 1979 yılında, Un, Yem ve Zahire ticareti ile müşterilerimize hizmet vermeye başlayan firmamız, daha sonra konseptini geliştirerek Hayvancılık Markete dönüşmüştür. Firmamız bünyesinde Büyükbaş - Küçükbaş hayvan yem çeşitleri, kanatlı ve evcil hayvan yemleri ile hayvancılık malzemeleri ve ekipmanlarının satışı yapılmaktadır" dedi.
İşyeri açma ruhsatlı ilk ve tek besihane olmanın gururunu taşıdıklarını da belirten Güleç, "Yalova’nın
ilk iş yeri açma ruhsatlı ‘Cemal Güleç Besi Tesisi’ni ilimizin  tarımsal ve hayvansal ihtiyacını karşılamak için kurduk. Tesisimiz  28 bin m2 arazide 6 bin m2 kapalı alanda kurulu olup 500 büyükbaş hayvan kapasitelidir. Hem açık hem de bağlı sistem olmak üzere işleyen tesisimizde son teknolojik gelişmelerden yararlandık. Yine tesisimiz içerisinde hayvanlarımız bakımını yapacak olan veteriner hekimimize ait bir oda ve idari ofisimiz bulunmaktadır. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde son hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. 30 Temmuz Pazar günü Kurbanlık satışlarımıza başlayacağız.  Öte yandan Çiftlik Geliştirme Projeleri ve Danışmanlık hizmetleri de veren firmamız Otel, Fabrika , Lokanta gibi müesseselere karkas et temini de yapmaktadır" dedi. 

Editör: TE Bilişim