Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, kente yapılan turizm altyapı çalışmalarının bir parçası olan meydan düzenlemesi ve Osmanlı Parkı’nın içindeki çiçek halının da Brüksel’deki çiçek halıdan esinlenerek yapıldığını kaydetti. Park içinde mini bir anfi tiyatronun eşlik ettiği çiçek desenli bahçe, şimdiden Yalovalıların ve gelen turistlerin fotoğraf çektirmek için yarıştığı bir mekan halini aldı bile.

 

Koçal, “İnsanların fotoğraf çektirebileceği yerler olmalıydı”

 

Koçal, kongre rezervasyonları dolu olan İstanbul’un yanı başındaki Yalova’nın, körfez köprüsünün de tamamlanmasıyla megakente bir adım daha yaklaşacağını ifade ederek, “Biz turizm altyapı çalışmalarını yapıyoruz. 6 tane müze açacağız. Bunları Yalova’nın değişik yerlerine konuşlandırıyoruz. Sahile çiçek saati yaptık. Brüksel’de gördüğüm çiçek halısını yaptık. Ben iddia ediyorum ki, 5 sene sonra Yalova’ya 2 milyon turist gelecek. Sağlık turizmine yönelik bir gelişme var. Yalova’da sıcak suyumuzun olması önemli avantaj sağlıyor. Şu anda 250 bin turist var bu 2 milyona çıkacak. Biz bu gelecek turistlerin gezecekleri yerleri yapmamız lazım. İnsanların dolaşabileceği, fotoğraf çektirebileceği yerler olması lazım. İskandinav ülkelerindeki gibi akıllı bisikletleri getiriyoruz. Yaptığımız bütün yatırımların sebebi gelecek milyonlarca turistin kentte dolaşarak esnafa para bırakması. Milyonlarca turist Yalova’da kalmayacak, Termal’de kalacak, fakat Yalova’yı gezecek” diye konuştu.

 

“Çiçek Halı” Festivali Brüksel’i cazip kılıyor

 

Çiçek Halı festivali Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen bir etkinlik. İki yıl arayla yapılıyor. İlk uygulama 1971 yılında E. Stautemans isimli bir peyzaj mimarı tarafından daha küçük kilim ve halı desenleri üzerinde çalışılarak başlamış, sonra geliştirilerek 1976’dan bugüne kadar gelmiş. Büyük Saray önünde önceden projelendirilen ve motifleri çizilen halının çim döşemeleri yapıldıktan sonra çiçeklerin yerleştirilme işlemine geçiliyor.Kullanılan Begonya çiçeği kötü hava şartlarına ve güneşe olan dayanıklılığı nedeniyle tercih ediliyor. Halının yapımında yaklaşık 700 bin begonya kullanılıyor. Çiçeklerin daha uzun sergilenebilmesi için Ağustos ayını seçen Brükselliler, bu sene de 14-16 Ağustos tarihlerinde aynı etkinliği gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim